Επικαιρότητα Κόσμος

McLaren Artura: Το νέο υβριδικό supercar της McLaren

Η McLaren ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου στο line-up της, που θα φέρει την ονομασία 'Artura' και θα προστεθεί στην γκάμα των υβριδικών supercars της εταιρείας.

Η McLaren Artura θα αποτελέσει ακόμη ένα supercar της βρετανικής φίρμας που κάνει χρήση και της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία πρώτα «δοκιμάστηκε» στην P1 και πιο πρόσφατα στην Speedtail Hyper-GT, που μεταξύ άλλων είναι και το ταχύτερο αυτοκίνητο της εταιρείας, γράφοντας τελική ταχύτητα 430 χλμ./ώρα.

Η διαφορά με την Artura, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι θα γίνει το πρώτο μοντέλο της McLaren που θα εντάσσεται στην σειρά High-Performance Hybrid.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Automotive, Mike Flewitt, δήλωσε σχετικά:

«Κάθε στοιχείο της Artura είναι ολοκαίνουριο - από την αρχιτεκτονική της πλατφόρμας και κάθε μέρος του High-Performance Hybrid συστήματος μετάδοσης, μέχρι το αμάξωμα, το εσωτερικό και την τεχνολογία αιχμής στην κονσόλα του οδηγού - αλλά έχει τις ρίζες της στην εμπειρία δεκαετιών που έχει η McLaren στην καινοτομία σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες στα αυτοκίνητα δρόμου αλλά και αγώνων, ώστε να μπορέσουμε να εισάγουμε την ηλεκτρική ενέργεια στην κατηγορία των supercars.»

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Artura, που θα βγει στην παραγωγή στο πρώτο μισό του 2021, διαθέτει έναν καινούριο V6 υπετροφοδοτούμενο κινητήρα, που είναι σχεδιασμένος για να εντάσσεται αρμονικά και το ηλεκτρικό μοτέρ, που -σύμφωνα με την εταιρεία- προσφέρει συνολικά την ίδια δύναμη με τα αμιγώς βενζινοκίνητα V8 σύνολά της, παρέχοντας παράλληλα και αυξημένη ροπή στις χαμηλές στροφές/λεπτό.

Μάλιστα, η Artura θα είναι σε θέση να κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για καθημερινή χρήση, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η McLaren δίνει έμφαση και στο χαμηλό βάρος του νέου μοντέλου της, κάνοντας χρήση αυτού που ονομάζει McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), που κάνει την Artura ένα από τα πιο ελαφριά αυτοκίνητα της μάρκας. Κι αυτό, διότι το βάρος του υβριδικού συνόλου έχει μειωθεί δραστικά, όπως κι εκείνο του σασί και του αμαξώματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο, που ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί ούτε σαν... σιλουέτα, αναμένονται τους επόμενους μήνες.  

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου