Επικαιρότητα Κόσμος

Mercedes: Αντιμέτωπη με πιθανή ανάκληση 600.000 πετρελαιοκίνητων μοντέλων της

Μετά τη διαταγή της KBΑ προς τη Mercedes για την έκδοση εντολής ανάκλησης για το επαγγελματικό μοντέλο Vito που εφοδιάζεται με τον 1,6 ντίζελ κινητήρα της τελευταίας, στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών μπαίνουν τώρα 600.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα της εταιρείας, τα οποία είναι πολύ πιθανόν να φέρουν παράτυπα λογισμικά.

Μόλις χθες οι αρμόδιες αρχές της Γερμανίας υποχρέωσαν τη Mercedes να εκδώσει εντολή ανάκλησης για το μοντέλο Vito που εφοδιάζεται με τον 1.6 πετρελαιοκινητήρα της προδιαγραφών Euro 6, λέγοντας πως δύο αντιρρυπαντικά μέσα του εν λόγω κινητήρα παραβιάζουν τους κανονισμούς που σχετίζονται με τις εκπομπές ρύπων. Από τη μεριά της, η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Στουτγάρδη δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, εφόσον κριθεί απαραίτητο, αν και κατέστησε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ότι θα συνεργαστεί πλήρως για το συγκεκριμένο θέμα με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή. Στη συνέχεια, η Mercedes ξεκαθάρισε πως οι ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων θα ενημερωθούν άμεσα και πως σύντομα θα κληθούν από το επίσημο δίκτυο προκειμένου η εταιρεία να προχωρήσει στη δωρεάν αναβάθμιση των απαραίτητων λογισμικών μόλις αυτά εγκριθούν από την ΚΒΑ.

Σήμερα, το όλο ζήτημα φαίνεται να παίρνει νέες προεκτάσεις, με το περιοδικό Der Spiegel να αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του πως η Mercedes βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη όχι μόνο με τις παραπάνω παρατυπίες, αλλά και με αντίστοιχες που αφορούν σε σχεδόν 600.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα της, στα οποία περιλαμβάνονται εκδόσεις ντίζελ των C-Class και G-Class. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, η ΚΒΑ φέρεται να διερευνά τα ως άνω οχήματα υπό την υπόνοια ότι είναι εφοδιασμένα με «παράνομες συσκευές» που είχαν σχεδιαστεί για να χειραγωγήσουν τα επίπεδα εκπομπών. Από τη μεριά της, η Mercedes δήλωσε πως μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει στα χέρια της κανένα επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τις υποψίες της ΚΒΑ τις οποίες επικαλείται το σημερινό δημοσίευμα του Der Spiegel.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσκληση που απεύθυνε χθες ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Andreas Scheuer, προς τον CEO της Mercedes, Dieter Zetsche για συνάντηση των δύο ανδρών την προσεχή κιόλας Δευτέρα. Είδηση μάλιστα που ήρθε να επιβεβαιώσει σήμερα και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου του αρμόδιου υπουργείου._Χ.Α.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου