top icon
Κόσμος

Μια Ferrari Enzo του… κουτιού βγαίνει στο σφυρί

Αν και έχουν περάσει 20 σχεδόν χρόνια από την παραγωγή της συγκεκριμένης Ferrari Enzo, το κοντέρ της εικονιζόμενης καλλονής «γράφει» μόλις 227 χλμ. Και τώρα μπορεί να γίνει δική σας.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η συγκεκριμένη Ferrari Enzo, σχεδόν 20 χρόνια από την ημέρα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Maranello, διαθέτει ακόμα πολλά από τα προστατευτικά καλύμματα με τα οποία συνοδεύεται κάθε καινούργιο αυτοκίνητο. Κι όμως!

Έχοντας πουληθεί από το Οντάριο του Καναδά, αυτή η γκρι αυτή Ferrari ταξίδεψε αμέσως μετά για στην Ιαπωνία όταν ήταν εντελώς καινούργια. Ωστόσο, από τη στιγμή που έφτασε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ουδέποτε ταξινομήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 227 χιλιόμετρα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων «οφείλονται» στα καθιερωμένα test-drives που πραγματοποιεί το ιταλικό εργοστάσιο αμέσως μετά την έξοδο κάθε νέου μοντέλου από τη γραμμή παραγωγής του Maranello.

Ferrari Enzo

Στις φωτογραφίες που παρέχονται από τον οίκο RM Sotheby’s, ο οποίος διαχειρίζεται την πώληση του τετράτροχου αυτού διαμαντιού, φαίνεται ακόμα και το εργοστασιακό προστατευτικό πλαστικό στα πεντάλ, πίσω από τα καθίσματα, καθώς και στα πλαϊνά μαρσπιέ, μεταξύ άλλων σημείων.

Ferrari Enzo

Το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις ελάχιστες, σχεδόν «απάτητες», Ferrari Enzo που μπορεί να βρει κανείς σήμερα, δεν είναι η μοναδική ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης κατασκευής. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μία από τις μόλις εννέα που κατασκευάστηκαν φέροντας τον εξωτερικό χρωματισμό Argento Nurburgring 101/C.

Ferrari Enzo

Κατά τα άλλα, παίρνει κίνηση από τον γνωστό, 6λιτρο V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα της Ferrari, ο οποίος αποδίδει 660 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η συγκεκριμένη Ferrari Enzo θα δημοπρατηθεί από την RM Sotheby’s κατά τη διάρκεια του τριημέρου 15-17 Μαρτίου.

Ferrari Enzo

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ferrari Enzo
  • Ferrari Enzo
  • Ferrari Enzo
  • Ferrari Enzo
  • Ferrari Enzo
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ