top icon
Κόσμος

Μόσχα: 900 ηλεκτρικά λεωφορεία σε λειτουργία

Η Μόσχα έχει ήδη εντάξει στο στόλο της 900 ηλεκτρικά λεωφορεία ενισχύοντας παράλληλα και στις σχετικές υποδομές για τη φόρτισή τους.

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να μην είναι και τόσο διαδεδομένη στη Ρωσία, εντούτοις η πρωτεύουσα της επιδεικνύει ήδη εξαιρετικό… ζήλο στο συγκεκριμένο τομέα έχοντας εντάξει στο στόλο των ΜΜΜ, ούτε λίγο ούτε πολύ, 900 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία με μπαταρία.

Όπως ανακοινώθηκε, η Mosgotrans, ο φορέας που διαχειρίζεται τα ΜΜΜ της Μόσχας, είχε εντάξει στο στόλο της ήδη από τον Νοέμβριο του 2020 περισσότερα από 500 ηλεκτρικά λεωφορεία, με το μεγαλύτερο αριθμό τους να έχουν κατασκευάσει από την εταιρεία Kamaz.

Χρησιμοποιώντας μπαταρίες τιτανικού λιθίου (LTO), τα 900 λεωφορεία που ήδη «εργάζονται» στη Μόσχα εκτελούν δρομολόγια σε 66 διαδρομές της πόλης συνολικού μήκους 800 χλμ.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές των ηλεκτρικών λεωφορείων, όλα αυτά τα χρόνια έχουν μετακινηθεί με αυτά περισσότεροι από 150 εκατ. επιβάτες, ενώ μόλις φέτος ο αριθμός τους έφτασε τα 77 εκατ.

Η Mosgotrans δήλωσε επίσης ότι θα επεκτείνει το στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων της μέσα στο 2022 με στόχο ένα χρόνο αργότερα ο αριθμός τους να φτάσει τα 2.000 και το 2024 τα 3.000.

Αυτή τη στιγμή στη Μόσχα λειτουργούν περισσότεροι από 150 σταθμοί ταχείας φόρτισης, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στους 500 μέσα στο 2023.

Ηλεκτρικά λεωφορεία - Μόσχα

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ