top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV και για off-road χρήση

Η Ford τόλμησε παρουσιάζοντας τη νέα Mustang Mach-E Rally, το πρώτο ηλεκτρικό SUV που είναι φτιαγμένο και για οδήγηση εκτός δρόμου.

Με την άρτι παρουσιασθείσα Mustang Mach-E Rally, η Ford πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας παρουσιάζοντας με πάσα επισημότητα στο Goodwood Festival of Speed ένα ηλεκτρικό SUV – το πρώτο στο είδος του – που είναι ικανό να κινηθεί ακόμα και εκεί όπου η άσφαλτος δίνει τη θέση της στο χώμα.

Όπως διαβεβαιώνει η μπλε οβάλ εταιρεία, δεν πρόκειται για μια σχεδιαστική σπουδή, ούτε για κάποιο… πείραμα των ανθρώπων της, αλλά για ένα μοντέλο δρόμου που θα διατεθεί κανονικά σε ΗΠΑ και Ευρώπη, σε άγνωστες προς το παρόν ποσότητες.

Ford Mustang Mach-E Rally

Προς ώρας, η Ford δεν ανακοινώνει στοιχεία για τις τεχνολογικές περγαμηνές της νέας Mustang Mach-E Rally. Ωστόσο, οι πρώτες μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες μιλούν ότι σημείο αναφοράς για τη συγκεκριμένη παραλλαγή του ηλεκτρικού SUV θα είναι η τετρακίνητη έκδοση των 351 ίππων με την μεγάλη μπαταρία των 98,7 kWh.

Από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, άμεσα διακριτό είναι το αυξημένο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος, η διαφορετική πίσω αεροτομή, η τροποποιημένη μάσκα που φιλοξενεί δύο επιπλέον φώτα, ο γάντζος ρυμούλκησης στο εμπρός μέρος, οι λευκές ζάντες και τα εκτός δρόμου ελαστικά της BF Goodrich που σε συνδυασμό μαρτυρούν τις off-road διαθέσεις της κατασκευής.

Ford Mustang Mach-E Rally

Στο εσωτερικό, αυτό που διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού είναι τα διαφορετικά καθίσματα και μερικές μικρές πινελιές αισθητικού περιεχομένου στο συνολικό εσωτερικό διάκοσμο.

Θέλοντας να συνδέσει το όνομα «Rally» στην ονομασία του μοντέλου με τις αγωνιστικές της καταβολές και τη συμμετοχή του στο WRC, η Ford επέλεξε να δώσει το «παρών» με τη νέα και πενταθέσια Mustang Mach-E Rally στη διάσημη ανάβαση του Goodwood Festival of Speed έχοντας πίσω από το τιμόνι της τον οδηγό της M-Sport Ford και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2019 στο WRC, Ott Tanak.

«Η Mustang Mach-E κληρονόμησε το ελεύθερο πνεύμα και τον διασκεδαστικό χαρακτήρα της Mustang και την απάλλαξε από τις εκπομπές ρύπων. Τώρα, με την Mustang Mach-E Rally, προσφέρουμε στους πελάτες μας την ελευθερία να βγουν εκτός ασφάλτου, σε διαδρομές εκτός της πεπατημένης», δήλωσε ο Darren Palmer, αντιπρόεδρος του τμήματος Electric Vehicle Programs της Ford Model e.

Ford Mustang Mach-E Rally

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ