top icon
Κόσμος

Οι νέες BMW X5 και Χ6 στο προσκήνιο

Η BMW αναβαθμίζει τις X5 και Χ6. Αισθητικά, τεχνολογικά και με πιο αποδοτικούς πλέον κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός «ενισχυμένου» plug-in υβριδικού συστήματος.

Οι νέες BMW X5 και X6 δεν ακολουθούν την οδό της επανάστασης. Τουναντίον, στόχος των Βαυαρών ήταν η επιλεκτική αναβάθμιση στους επιμέρους τομείς, που θα επικαιροποιήσει τα δύο SUV και θα τα καταστήσει ακόμα πιο ανταγωνιστικά απέναντι στον ομοεθνή και όχι μόνο ανταγωνισμό.

Μεταξύ των αλλαγών στην τέταρτη γενιά της X5 και την τρίτη της X6 είναι ο μερικός ανασχεδιασμός των εξωτερικών επιφανειών, ένα αναβαθμισμένο εσωτερικό με νέα ψηφιακή οθόνη καθώς και τα τροποποιημένα συστήματα μετάδοσης κίνησης σε διάφορα μετονομασμένα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της plug-in υβριδικής έκδοσης που πλέον φέρει την ονομασία xDrive50e προσφέροντας περισσότερη ισχύ και αυτονομία.

BMW X6

Σχεδιαστικά, οι νέες X5 και X6 φέρουν και οι δύο μια φρεσκαρισμένη εμφάνιση όσον αφορά τη χαρακτηριστική μάσκα και ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα. Η νέα X5, ειδικότερα, ενσωματώνει πλέον τα στοιχεία σχεδίασης της σειράς xLine, με την X6 να εφοδιάζεται στάνταρ με το στιλιστικό πακέτο M Sport. Στο εσωτερικό, οι ανανεωμένες X5 και X6 υιοθετούν παρόμοιες αλλαγές με την ανανεωμένη X7 – όλες θα παράγονται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg στις ΗΠΑ.

BMW X5

Εν προκειμένω, σημεία αναφοράς είναι το BMW Curved Display και το τροποποιημένο στα σημεία ταμπλό. Η τελευταία έκδοση 8.0 του λειτουργικού συστήματος iDrive της BMW συνεπικουρείται από μία οθόνη 12,3 ιντσών και μια δεύτερη 14,9 ιντσών ως μέρος του συστήματος BMW Live Cockpit Plus, το οποίο περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται σε cloud. Την ίδια στιγμή, τα χειριστήρια του κλιματισμού στην κεντρική κονσόλα διαθέτουν τώρα πρόσθετα χειριστήρια αφής.

BMW X5

Οι νέες BMW X5 και διατίθενται με έναν 6κύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και έναν straight-six ντίζελ κινητήρα, όλα κινητήρια σύνολα νέας γενιάς. Σε ότι αφορά τη μετάδοση, στάνταρ είναι πλέον ένα νέο 8τάχυτο κιβώτιο με την ονομασία Steptronic Sport, το οποίο διαθέτει χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο σε όλες τις εκδοχές των δύο SUV μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης xDrive της BMW. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω μονάδες διαθέτουν τώρα ήπια υβριδική τεχνολογία 48V με γεννήτρια μίζα, η οποία αθροίζει επιπλέον 9 kW, ή αλλιώς 12 ίππους, και ροπή 200 Nm, λειτουργώντας ως αρωγός του κινητήρα εσωτερικής.

BMW X5

Στην βενζινοκίνητη έκδοση xDrive40i, ο νέος κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 280 kW, ήτοι 380 ίππους, τιμή αυξημένη κατά 35 kW σε σχέση με τα απερχόμενα μοντέλα, και μέγιστη ροπή 520 Nm (+70 Nm). Με τη σειρά του, ο 6κύλινδρος σε σειρά ντίζελ των εκδόσεων xDrive30d είναι επίσης 3λιτρος και διαθέτει τώρα ατσάλινα έμβολα αντί για αλουμινένια, βελτιστοποιημένη διαδικασία διαχωρισμού λαδιού και νέο σύστημα άμεσου ψεκασμού common-rail με ηλεκτρομαγνητικά μπεκ. Η απόδοσή του φτάνει τώρα τα 219 kW, δηλαδή 298 ίππους, και μέγιστη ροπή 670 Nm.

BMW X5

Στην plug-in υβριδική έκδοση, ένας 6κύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας τελευταίας γενιάς και ένας επίσης νέος ηλεκτροκινητήρας συνεργάζονται εξασφαλίζοντας συνδυαστική ισχύ 360 kW, ή διαφορετικά 490 ίππους – τιμή αυξημένη κατά 96 ίππους σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο – και συνδυασμένη ροπή 700 Nm, η οποία είναι «σκαρφαλώσει» σε σχέση με το παρελθόν κατά 100 Nm. Η ονομαστική ισχύς του βενζινοκινητήρα είναι 313 ίπποι, με τον συμπαγή ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο 8τάχυτο κιβώτιο να προσθέτει ισχύ 145 kW (197 ίπποι).

BMW X5

Εδώ, η ποσότητα της ωφέλιμης ενέργειας που μπορεί να αποθηκευτεί στην μπαταρία υψηλής τάσης, η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιοχή κάτω από το αμάξωμα, έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 25% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, φτάνοντας τώρα τα 25,7 kWh. Σύμφωνα με την BMW, η αυτονομία της νέας BMW X5 xDrive50e φτάνει έως και τα 110 χιλιόμετρα σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Μια ακόμα επιλογή με αύρα από την BMW M, είναι η έκδοση Μ60i xDrive, η οποία τροφοδοτείται από έναν TwinPower Turbo V8 βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 4,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους και ροπή 750 Nm.

BMW X5 - BMW X6

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW X5 - BMW X6
  • BMW X5
  • BMW X5
  • BMW X5
  • BMW X5
  • BMW X5
  • BMW X5
  • BMW X6
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ