top icon
Κόσμος

Νέο Audi RS 3: Πρώτη επίσημη γεύση

Το νέο Audi RS 3 σε εκδόσεις hatchback και sedan βρίσκεται προ των πυλών. Με τετρακίνηση ασφαλώς και 5κύλινδρο κινητήρα με απόδοση κοντά στους 400 ίππους.

Με το πλήρωμα του χρόνου για την επίσημη αποκάλυψη του νέου Audi RS 3 να πλησιάζει, η Audi Sport προχώρησε χθες στη δημοσιοποίηση των πρώτων teaser φωτογραφιών του νέου μοντέλου της στα πλαίσια μιας σύντομης ανασκόπησης της χρονιάς που πέρασε για το σπορ «παράρτημα» της εταιρείας των τεμνόμενων κύκλων αλλά και μιας συνέντευξης-γνωριμίας τόσο με τον επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων Rolf Michi, όσο και με τον Διευθύνων Σύμβουλο του τμήματος, Sebastian Grams.

Όπως είναι φυσικό, η σηματικότερη είδηση εδώ αφορά το νέο Audi RS 3, που όπως μπορεί να δει κανείς και στις επίσημες φωτογραφίες της Audi Sport, θα είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους αμαξώματος αλλά με κοινή καρδιά και μηχανικά μέρη.

Σημείο αναφοράς στο νέο Audi RS 3 θα είναι ο 5κύλινδρος κινητήρας της γερμανικής εταιρείας, όπως μαρτυρά άλλωστε και η επιγραφή «1-2-4-5-3» στο καμουφλάζ των δύο οχημάτων που εμφανώς παραπέμπει στη σειρά ανάφλεξης των κυλίνδρων του υπετροφοδοτούμενου συνόλου των 2,5 λίτρων των Γερμανών.

Όντας ένας παλιός… γνώριμος με βάση όλα όσα γνωρίζουμε από τα RS Q3 και ΤΤ RS, η απόδοσή του και στην περίπτωση του νέου Audi RS 3 θα κυμαίνεται στους 400 ίππους, οι οποίοι θα περνούν στο δρόμο με την αρωγή τετρακίνησης και αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Audi RS 3: Το τελευταίο μη εξηλεκτρισμένο RS μοντέλο της Audi Sport

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων της Audi Sport Rolf Michi κατέστη κάτι παραπάνω από σαφές ότι το νέο Audi RS 3 θα είναι το τελευταίο μη εξηλεκτρισμένο μοντέλο της γκάμας «RS».

«Αναμένουμε ότι θα προσφέρουμε περισσότερα από τα μισά μοντέλα της γκάμας Audi Sport σε μερικώς ή πλήρως ηλεκτροκίνητη μορφή ήδη από το 2024. Και μέχρι το 2026 ο αριθμός αυτός μάλλον θα φτάσει στο 80%. Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα σωστά προϊόντα και υπηρεσίες για τις συγκεκριμένες αγορές. Αυτό σημαίνει τον εξηλεκτρισμό μέσω ενός ευρύτερου φάσματος οχημάτων που θα διαθέτουν ήπιαυβριδικής τεχνολογίας plug-in σύστημα κίνησης και τη μοναδική οδηγική εμπειρία ου προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο», δήλωσε ο Rolf Michi.

Και προσέθεσε:

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε σημαντικές δυνατότητες στην κατηγορία των SUV μοντέλων υψηλής απόδοσης σε πολλές αγορές. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σκοπεύουμε να προσφέρουμε μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην κατηγορία υψηλής απόδοσης – με άλλα λόγια, όλα ηλεκτρικά οχήματα και plug-in υβριδικά».

Αξίζει να θυμίσουμε εδώ ότι αυτή τη στιγμή η Audi Sport προσφέρει σήμερα περισσότερα από 15 μοντέλα των οικογενειών «S» και «RS».

Μόνο πέρσι οι συνολικές πωλήσεις τους ανά τον κόσμο ξεπέρασαν τις 29.300 μονάδες.

Audi RS 3

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Audi RS 3
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ