top icon
Επικαιρότητα

Το νέο GT X Experimental Concept «δείχνει» τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel (+video)

Η Opel θα παρουσιάσει έως τα τέλη του χρόνου ένα πρωτότυπο που θα καταδείξει με σαφή τρόπο τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα δούμε να υιοθετείται στα επερχόμενα μοντέλα της. Αρχής γενομένης με το νέο Corsa.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και της αποτίμσης του πρώτου μισού της χρονιάς, αλλά και έναν ακριβώς χρόνο μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και το «πέρασμά» της σε γαλλικά χέρια, η Opel δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες ενός πρωτοτύπου που έρχεται να καταδείξει με σαφήνεια τον πλήρη επαναπροσδιορισμό της μορφής των μελλοντικών της αυτοκινήτων. Έτσι, το νέο Opel GT X Experimental Concept δεν είναι ένα ακόμα concept car, αλλά ο προπομπός του νέου αισθητικού DNA της μάρκας που θα δούμε να εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο νέο Corsa που θα αποκαλυφθεί το 2019.

Το Vizor μάσκα, η αποκαλούμενη «πυξίδα της Opel», η οποία αποτελεί μία σταυροειδή διάταξη που σχηματίζεται σε οριζόντια κατεύθυνση στο εμπρός μέρος, αλλά και τα λεπτά και προηγμένα σε επίπεδο τεχνολογίας φωτιστικά σώματα, αναμένεται να αποτελέσουν τα κύρια γνωρίσματα της νέας και σαφώς πιο αιχμηρής αυτής γλώσσας, την οποία, μάλιστα, οι ιθύνοντες της Opel χαρακτηρίζουν ως «απελευθερωτική». Επ’ αυτού, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπροέδρου του τμήματος σχεδιασμού των Opel/Vauxhall, Mark Adams:

«Από το όραμά μας για τα αυτοκίνητα έλειπε ένα πράγμα: ένα μοναδικό πρόσωπο. Μέχρι στιγμής, οι αναλογίες της μάσκας είναι πολύ συνηθισμένες. Επρόκειτο για μια αναλογία διαστάσεων πολύ παρόμοια με εκείνη άλλων εμπορικών σημάτων. Τώρα αναζητούμε ένα πρόσωπο που θα δουλεύει μόνο για εμάς, και τώρα πλέον το έχουμε».

Σε ότι αφορά σε αυτό καθ’ αυτό το πρωτότυπο GT X Experimental, όλα δείχνουν ότι θα πρόκειται για ένα όχημα που θα κινείται αποκλειστικά με την αρωγή ρεύματος (σ.σ.: εξ ου και η σχετική ένδειξη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, όπως κλεφτά μπορεί να δει κανείς στο σχετικό teaser βίντεο), με την αυτονομία του να ξεπερνά τα 475 χλμ.

Η πρεμιέρα του πρωτοτύπου θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη της χρονιάς και όπως όλα δείχνουν μετά το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτβρίου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ