Επικαιρότητα Κόσμος

Το νέο και βασισμένο στο Yaris B-SUV της Toyota κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο

Η Toyota αποκάλυψε πως το νέο «μικρό» crossover μοντέλο της, το οποίο θα βασίζεται στο Yaris, θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Μετά την αποκάλυψη της 2λιτρης Toyota GR Supra, η ιαπωνική εταιρεία συνέχισε σήμερα τις εκπλήξεις αποκαλύπτοντας και επισήμως την πρόθεσή της να παρουσιάσει στην Έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο τη νέα της πρόταση στην κατηγορία των Β-SUV. Το αγνώστου, μέχρι στιγμής, ονόματος crossover μοντέλο των Ιαπώνων, το οποίο θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο χαμηλά από το C-HR, θα βασίζεται στη γνώριμη πλατφόρμα GA-B της εταιρείας, η οποία μπορεί να «υποστηρίξει» αμαξώματα με ποικίλες εξωτερικές – και όχι μόνο – διαστάσεις.

Προς το παρόν, η Toyota δεν αποκαλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές, ούτε ασφαλώς και τον σχεδιασμό του νέου της crossover περιοριζόμενη απλώς στη δημοσιοποίηση ενός σκίτσου στο οποίο απεικονίζεται σε μαύρο φόντο το «σκαρίφημα» του αυτοκινήτου.

Στις επίσημες ανακοινώσεις τους αναφορικά με το νέο B-SUV της εταιρείας, η Toyota αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αυτό το μοντέλο θα ενισχύσει την επιτυχία της Yaris στην Ευρώπη. Ααναμένουμε ότι αυτά τα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του όγκου των πωλήσεων της Toyota στην Ευρώπη έως το 2025. Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για να δείτε ότι δεν πρόκειται για ένα Yaris με άλλο αμάξωμα και υπερυψωμένη οροφή, αλλά για ένα εντελώς νέο και ξεχωριστό μοντέλο της κατηγορίας των B-SUV με ένα συμπαγές και δυναμικό ντιζάιν.»

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι το νέο αυτό μοντέλο θα κατασκευάζεται «παρέα» με το νέο Yaris στη μονάδα της Toyota Motor Manufacturing France, που βρίσκεται κοντά στην Valenciennes.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου