top icon
Κόσμος

Νέο Opel Astra: Πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες

Τo νέο Opel Astra θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά υιοθετώντας μια τολμηρή σχεδίαση και εξηλεκτρισμένες μονάδες κίνησης.

Η γερμανική εταιρεία δημοσίευσε σήμερα τις πρώτες εικόνες του νέου Opel Astra που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021. Το γερμανικό μοντέλο, το οποίο αποτυπώνει τη νέα, «καθαρή» και τολμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας και προαναγγέλλει το μέλλον των επιβατικών της αυτοκινήτων, θα βασίζεται  στο δάπεδο EMP2, όντας το πρώτο μοντέλο της Opel που θα βασίζεται στο δάπεδο του Groupe PSA.

«Το μελλοντικό Astra θα ανοίξει ένα συναρπαστικό, νέο κεφάλαιο στην 30χρονη ιστορία του συμπαγούς μοντέλου μας» είπε σχετικά ο Michael Lohscheller, CEO της Opel. «Είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη γενιά του Opel Astra θα εντυπωσιάσει και θα προσελκύσει πολλούς νέους πελάτες στη μάρκα.»

Το Opel Vizor στο νέο Opel Astra

Το κυρίαρχο εξωτερικό σχεδιαστικό στοιχείο του νέου μοντέλου είναι η εξελιγμένη εκδοχή του Opel Vizor που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Mokka. Αυτή η νέα μάσκα, που αντιπροσωπεύει το νέο πρόσωπο της μάρκας, εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα, ενσωματώνοντας αρμονικά τεχνολογίες, όπως οι πολύ λεπτοί προβολείς IntelliLux LED, που για μία ακόμα φορά θα φέρουν προηγμένες καινοτομίες στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων.

Στο πίσω τμήμα, το όνομα του νέου Astra τοποθετείται στο κέντρο της της πίσω πόρτας.

Opel Astra

Επόμενη γενιά Pure Panel στο εσωτερικό του νέου Opel Astra

Η ίδια σχεδιαστική ακρίβεια υιοθετείται και σε όλο το εσωτερικό. Η επόμενη γενιά του ψηφιακού πίνακα οργάνων Pure Panel με ενιαίες κρυστάλλινες επιφάνειες απαρτίζεται από δύο ευρείες οθόνες στις οποίες προβάλλονται οι σημαντικότερες πληροφορίες σε οριζόντια διάταξη και με προσανατολισμό προς το οδηγό.

Τα φυσικά χειριστήρια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, έχοντας τη μορφή περίτεχνα κατασκευασμένων μπουτόν. Η υψηλή ποιότητα του εσωτερικού που υπόσχεται η Opel ενισχύεται περαιτέρω από το σχήμα, την υφή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο τιμόνι και τα εμπρός καθίσματα.

Opel Astra

Το εξηλεκτρισμένο νέο Opel Astra

Η επόμενη γενιά του μοντέλου (σ.σ.: η όγδοη κατά σειρά) που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο Rüsselsheim, θα διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος: μία 5θυρη hatchback και μιας στέισον βάγκον με την ονομασία Sports Tourer. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία «το νέο μοντέλο συνεχίζει την προϊοντική επέλαση της μάρκας και προσδίδει  σημαντική ώθηση στον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας της».

Με δεδομένο το γεγονός ότι η «γαλλική» πλατφόρμα EMP2 δεν υποστηρίζει αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, το νέο Astra θεωρείται βέβαιο ότι θα διατίθεται σε plug-in υβριδικές, οι οποίες θα πλαισιώσουν τις «παραδοσιακές» βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η παραγωγή του νέου εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας στο Segment C θα ξεκινήσει μέσα στο 2021 στο εργοστάσιο του Rüsselsheim.

Opel Astra

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Opel Astra
  • Opel Astra
  • Opel Astra
  • Opel Astra
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ