top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Subaru Impreza WRX STi θα είναι υβριδικό

Μια απόφαση-μόνοδρομος για τους Ιάπωνες της Subaru που επιβεβαιώνεται από επίσημα πλέον χείλη.

Ένας ακόμα κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων υποκύπτει στις σειρήνες της υβριδικής τεχνολογίας σε μια προσπάθεια προσαρμογής στις ολοένα και πιο αυστηρές περιβαλλοντικές νόρμες της σύγχρονης αυτοκίνησης που θα δούμε να υιοθετούνται τα προσεχή χρόνια. Έτσι, όπως αποκάλυψε ο Dello Stritto, ο επικεφαλής εν Ευρώπη του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Subaru, το νέο WRX STi, ένα μοντέλο που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του θρύλο απανταχού της γης, θα παρουσιαστεί με υβριδική μονάδα κίνησης μέσα στα προσεχή χρόνια.

«Ο επίπεδο κινητήρας των 2,5 λίτρων, απλά δεν μπορεί να υπάρξει στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dello Stritto μιλώντας στο ολλανδικό AutoRai.

Και συμπλήρωσε:

«Θα υπάρξει όμως ένα εντελώς νέο WRX STi, αλλά χρειάζεται χρόνος. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα funtodrive αυτοκίνητα. Το νέο Impreza θα είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση, αλλά με έναν τρόπο πιο λογικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον».

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η μορφή του υβριδικού συστήματος κίνησης του αυτοκινήτου, καθώς πιθανό είναι το γνωστό σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive να αντικατασταθεί από έναν θερμικό κινητήρα 2,0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τους πίσω τροχούς.

«Η Subaru μελετά με προσοχή αυτή τη στιγμή όλες τις εξελίξεις στην αγορά και σχεδιάζει με βάση αυτές τα πλάνα της», δήλωσε ο Dello Stritto.

Το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι πως το νέο Impreza, αλλά και η κορυφαία έκδοσή του, θα διαθέτει αρκετούς σχεδιαστικούς δεσμούς με το Viziv Performance Concept που είδαμε να παρουσιάζεται στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο βασιζόμενο στην πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform) των Ιαπώνων._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ