top icon
Επικαιρότητα

Nissan: Ανάκληση σε 1,21 εκ. οχήματα στην Ιαπωνία

Η Nissan ανακαλεί πάνω από 1,2 εκ. οχήματα που ταξινομήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στην αγορά της Ιαπωνίας καθώς, όπως η ίδια ανακοίνωσε, οι τελικές επιθεωρήσεις τους δεν έγιναν από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου βρίσκεται από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας αντιμέτωπος μ' ένα μεγάλο κύμα ανακλήσεων στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου ύστερα από την αποκάλυψη, αλλά και την άμεση παραδοχή από τα στελέχη της, ότι σχεδόν 1,2 εκ. οχήματα της ιαπωνικής εταιρείας παραδόθηκαν σε ισάριθμους πελάτες χωρίς προηγουμένως να έχουν δεχτεί τις δέουσες επιθεωρήσεις από τους αρμόδιους τεχνικούς. Ως εκ τούτου, η Nissan ανακοίνωσε πως όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα ανακληθούν άμεσα προκειμένου να ακολουθηθεί η πρέπουσα διαδικασία, κίνηση που αναμένεται να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της εταιρείας κατά περίπου 200 εκ. ευρώ.

Σε σχετικές επίσημες ανακοινώσεις του, ο CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, δήλωσε τα εξής:

«Πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη μας το πλαίσιο και τις διαδικασίες πιστοποίησης ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είμαστε ή πόσο νέα είναι τα στελέχη μας. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση αυτή από τους πελάτες μας».

Ο Saikawa πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι επιθεωρήσεις των ως άνω οχημάτων, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Στην εσωτερική έρευνα που θα διεξαχθεί θα συμμετάσχουν και τρίτα μέλη.

Ως απόρροια των παραπάνω, το Υπουργείο Χωραταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της Ιαπωνίας επέβαλε στη Nissan να προτείνει μέτρα που θα υιοθετηθούν εν τοις πράγμασι το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου ώστε ανάλογα περιστατικά να μην επαναληφθούν στο μέλλον._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ