top icon
Κόσμος

Ο νέος φορτιστής DC της Lotus που τα βάζει με την Tesla

Η Lotus παρουσίασε ένα φορτιστή ο οποίος ξεπερνά σε μέγιστη ισχύ τους Superchargers της Tesla.

Το άγχος φόρτισης και συγκεκριμένα ο χρόνος που καλείται να «ξοδέψει» ο οδηγός για την αναπλήρωση της ενέργειας της μπαταρίας παραμένει ένα από τα κύρια εμπόδια για την ευρύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων, με σχεδόν το 80% του κοινού να αναφέρει την έλλειψη των σχετικών υποδομών ως τον κύριο λόγο για να μην αγοράσει κανείς ένα EV.

Θέλοντας να δώσει τη δική της απάντηση στις εύλογες αυτές ανησυχίες του κοινού, η Lotus έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες των νέων λύσεων φόρτισης που πολύ σύντομα θα διαθέτει στη φαρέτρα της και στην Ευρώπη – και ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει, ασφαλώς, ο νέος φορτιστής DC.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν υγρόψυκτο φορτιστή συνεχούς ρεύματος, ο οποίος προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση με ισχύ έως και 450 kW. Για παράδειγμα, με αυτόν τον φορτιστή, μια Lotus Eletre R μπορεί να προσθέσει έως και 142 χλμ. αυτονομίας μέσα σε 5 λεπτά, Η φόρτιση δε από το 10% έως 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας μπορεί να επιτευχθεί σε μόλις 20 λεπτά.

Lotus Charging

Ταυτόχρονα με την παραπάνω λύση, το νέο οικοσύστημα φόρτισης της Lotus περιλαμβάνει μία επίσης μια υγρόψυκτη μονάδα παροχής ισχύος – κάτι σαν power bank. Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν αρθρωτό «θάλαμο ισχύος» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται από τους ιθύνοντες της Lotus, ο οποίος είναι κατάλληλος για χώρους που απαιτούν υψηλή ενέργεια προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση και να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος φόρτισης Οι δυνατότητες ως προς την ισχύ της συγκεκριμένης μονάδας φτάνει έως και 480 kW.

Lotus Charging

Η τρίτη λύση που παρουσίασε σήμρα η Lotus είναι μια υγρόψυκτη μονάδα φόρτισης 600 Amp που μπορεί να φορτίσει έως και τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα.

Lotus Charging

Οι παραπάνω λύσεις γρήγορης φόρτισης της Lotus έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Κίνα και αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών και τη Μέση Ανατολή το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με τη Γερμανία και την Αυστρία να ακολουθούν αργότερα.

Οι διαθέσιμοι αυτοί φορτιστές αναμένεται να είναι «ανοιχτοί» όχι μόνο για τους χρήστες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Lotus αλλά και για εκείνους άλλων κατασκευαστών EV.

Lotus Eletre

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lotus Charging
  • Lotus Charging
  • Lotus Charging
  • Lotus Charging
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ