Επικαιρότητα Κόσμος

Οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα για την Opel έως το 2021

Η Opel επιταχύνει τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση ανακοινώνοντας τα σχέδια της για την προσεχή διετία.

Η Opel συνεχίζει την επέκτασή της στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με τη γερμανική εταιρεία, που πλέον αποτελεί μέλος του Groupe PSA, να δηλώνει έτοιμη να διαθέσει στην αγορά 8 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε σημαντικές κατηγορίες έως το 2021.

«Σκοπεύουμε στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας μας μέχρι το 2024. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα μετά το φετινό λανσάρισμα των Corsa-e και Grandland X Hybrid4», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller.

Του χρόνου, οι ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία του Vivaro και του διαδόχου του Mokka X θα πλαισιώσουν τη γκάμα της EV μοντέλων της Opel. Ηλεκτρικές εκδόσεις των Combo και Combo Life όπως και του Zafira Life, αντίστοιχα, θα προστεθούν το 2021. Επίσης, προσεχώς, προγραμματίζεται μία εξηλεκτρισμένη έκδοση της επόμενης γενιάς Astra.

«Αυτή η γκάμα προϊόντων θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για μείωση των εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη», δήλωσε ο Lohscheller. «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί απαραίτητο συστατικό στοιχείο για κάτι τέτοιο. Επιπλέον, οι υπερσύγχρονοι και αποδοτικοί θερμικοί κινητήρες μας και η έρευνα και εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου στο “Centre of Competence” στο Rüsselsheim θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη μελλοντική βιωσιμότητα και διαχρονικότητα της εταιρείας μας.».

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου