X
Κόσμος

On-board με την Porsche 718 Cayman GT4 RS στο Nurburgring (+video)

Με τη νέα Porsche 718 Cayman GT4 RS να βρίσκεται πλέον προ των πυλών, η γερμανική εταιρεία μας αποδεικνύει με τον πλέον πειστικό τρόπο τις «εκκωφαντικές» της δυνατότητες μέσα από ένα on-board βίντεο στην «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring-Nordschleife.

Οι φήμες των τελευταίων μηνών που σχετίζονται με τη νέα 718 Cayman GT4 RS επιβεβαιώνονται σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς τον επόμενο κιόλας μήνα η Porsche αναμένεται να πλαισιώσει την απλή(!) 718 Cayman GT4 με την πλέον καθαρόαιμη σε χαρακτήρα «αδελφή» της, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελικό στάδιο των επίσημων δοκιμών της.

Στο πλαίσιο των τελευταίων, ο Jörg Bergmeister, επίσημος δοκιμαστής και πρεσβευτής της Porsche, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει στην «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring-Nordschleife την ταχύτητα της πιο καθαρόαιμης «718» που κατασκευάστηκε ποτέ, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα κοσμείται από τα αρχικά «RS».

Μάλιστα, θέλοντας να δώσει μια πρώτη, απτή γεύση των δυνατοτήτων της, η Porsche έκανε γνωστό ότι η νέα 718 Cayman GT4 RS κατάφερε να ολοκληρώσει έναν πλήρη γύρο στη διαδρομή μήκους 20,6 χλμ. της γερμανικής πίστας σε χρόνο 7 λεπτών και 4,511 δλ., επίδοση που είναι ταχύτερη κατά 23,6 δλ. σε σχέση με εκείνη της 718 Cayman GT4.

Δειτε τη νέα Porsche 718 Cayman GT4 RS:

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, ο αντίστοιχος χρόνος για το μήκος της διαδρομής των 20,832 χλμ. του «μεγάλου» Nurburgring είναι 7:09.300.

Σε κάθε περίπτωση, η ελαφρώς καμουφλαρισμένη 718 Cayman GT4 RS ήταν εφοδιασμένη για λόγους ασφαλείας με κάθισμα οδηγού αγωνιστικού τύπου. καθώς και με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R, τα οποία θα διατίθενται κανονικά στο γερμανικό υπερ-όπλο ως στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού του.

«Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, δώσαμε στην 718 Cayman GT4 RS όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα γνήσιο RS μοντέλο μας: ελαφριά κατασκευή, περισσότερη κάθετη δύναμη, περισσότερη ισχύ και, φυσικά, ακόμη υψηλότερο επίπεδο απόκρισης στις εντολές του οδηγού. Ο χρόνος στο Nordschleife είναι εντυπωσιακός και αποτελεί απόδειξη του πόσο εμφανείς είναι αυτές οι βελτιώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος που είναι υπεύθυνος για της κορυφαίες σπορ δημιουργίες της Porsche, Andreas Preuninger.

Απολαύστε το on-board βίντεο με την επίδοση της νέας 718 Cayman GT4 RS στο Nurburgring:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!