X
Κόσμος

Ποια είναι τα 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot

H Peugeot, μέλος του ομίλου Stellantis, θα παρουσιάσει 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025.

H Peugeot στρέφει και αυτή το ενδιαφέρον της στην ηλεκτροκίνηση, και μάλιστα στην πιο «σκληροπυρηνική» εκδοχή της, αποκαλύπτοντας τις επόμενες κινήσεις της στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των οχημάτων μηδενικών εκπομπών με μπαταρία.

Το «λιοντάρι» του ομίλου Stellantis έχει ήδη «τοποθετήσει» στην εν λόγω αρένα τέσσερα στο σύνολο EV, με τα e-208, e-2008 και e-Rifter να βρίσκονται ήδη στην αγορά, ενώ πρόσφατα το ντεμπούτο της έκανε και η ηλεκτρική εκδοχή του 308, που τους προσεχείς μήνες αναμένεται να λανσαριστεί και εμπορικά.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο Peugeot e-308

Μια ηλεκτρική έκδοση του νέου Peugeot 408 έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται στα σκαριά, ενώ στην πρόσφατη ανακοίνωσή της όσον αφορά τον νέο ηλεκτροκινητήρα των 156 ίππων της Stellantis επιβεβαιώθηκαν και οι ηλεκτρικές εκδόσεις των δημοφιλών 3008 και 5008.

Τα συγκεκριμένα δύο EV είναι πολύ πιθανό να δεχτούν τονωτικές… ενέσεις τόσο σε σχέση με την απόδοση του νέου ηλεκτροκινητήρα όσο και στην χωρητικότητα της μπαταρίας –που πλέον ορίζεται στις 54 kWh- προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόσθετο μέγεθος και βάρος των νέων e-3008 και e-5008. Ωστόσο, η Peugeot κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με τις βελτιώσεις που θα μπορούσε να καταστήσει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το hardware των δύο αυτών EV.

Ηλεκτρική έκδοση, σε αντίθεση, για το Peugeot 508, δεν προβλέπεται. Τουλάχιστον προς ώρας και στην υπάρχουσα μορφή του.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για το νέο Peugeot e-208

«Τα πέντε νέα μοντέλα που έρχονται τα επόμενα δύο χρόνια αναπόφευκτα θα ξεφύγουν από τα σημερινά μοντέλα που έχουμε, σε κάποιο βαθμό», δήλωσε η CEO της Peugeot, Linda Jackson. «Και θα αρχίσετε να βλέπετε όλα όσα είδαμε στο Inception Concept από το 2025-2026 και μετά».

Μέχρι και την πρεμιέρα της νέας πλατφόρμας STLA της Stellantis, η Peugeot θα συνεχίζει να βασίζει τα ηλεκτρικά της μοντέλα στα δάπεδα CMP και EMP2.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!