top icon
Κόσμος

Αυτός είναι ο νέος ηλεκτροκινητήρας των 156 ίππων της Stellantis

Με 156 ίππους η νέα ηλεκτρική μονάδα με τον κωδικό M3 της Stellantis ξεκίνησε να παράγεται με υψηλότερους ρυθμούς στο Tremery της Γαλλίας, στα πλαίσια της κοινοπραξίας του ομίλου με την Nidec Leroy-Somer Holding.

Η Stellantis ανακοίνωσε την αύξηση της παραγωγής του ολοκαίνουργιου ηλεκτροκινητήρα της με τον κωδικό M3, στο εργοστάσιο του ομίλου στο Tremery της Γαλλίας. Η παραγωγή του, σύμφωνα με την Stellantis, αναμένεται να ξεπεράσει τις 1 εκατομμύριο μονάδες ετησίως έως το 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της Stellantis στο Tremery κατασκεύαζε μέχρι σήμερα πετρελαιοκινητήρες.

Από τον Ιανουάριο του 2023, τα νέα DS 3 E-Tense, Peugeot e-208, Jeep Avenger και Opel Mokka Electric θα χρησιμοποιούν τον υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρα M3, ο οποίος αποδίδει 115 kW, ήτοι 156 ίππους, σε συνδυασμό με ροπή 260 Nm. Σε συνεργασία με μια νέα μπαταρία με χωρητικότητα 54 kWh, η συγκεκριμένη μονάδα κίνησης εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 400 χλμ.

jeep avenger - stellantis

Με 12 εργοστάσια που βρίσκονται στην καρδιά επτά γαλλικών περιοχών, η Stellantis θα συνεχίσει να είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής στη Γαλλία σε εμπορικό και βιομηχανικό επίπεδο. έχοντας επενδύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στις εγκαταστάσεις παραγωγής της.

Stellantis e-motor

Η Stellantis θα παράγει 12 ηλεκτρικά μοντέλα στη Γαλλία. Στο Mulhouse τα νέα Peugeot e-308 sedan, e-308 SW και e-408, στο Sochaux τα νέα Peugeot e-3008, e-5008, στη Rennes ένα μελλοντικό ηλεκτρικό SUV με τα σήματα της Citroën, στο Poissy τα νέα DS 3 E-Tense και Opel Mokka Electric και στο Hordain τα Peugeot e-Expert, Citroën e-Jumpy, Vauxhall και Opel Vivaro-e Electric, Fiat e-Scudo (και Toyota Proace Electric).

Τα εργοστάσια συναρμολόγησης θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά εξαρτήματα που κατασκευάζονται στη Γαλλία σε εργοστάσια που βρίσκονται στο Caen, Charleville, Metz, Mulhouse, Sept-Fons, Trémery, Valenciennes και Billy-Berclau/Douvrin.

Stellantis e-motor

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ