Επικαιρότητα Κόσμος

Πρεμιέρα για το νέο Ford Kuga Hybrid (+video)

Η Ford ενισχύει τη γκάμα του νέου Kuga παρουσιάζοντας σήμερα την υβριδική έκδοση του μοντέλου η οποία έρχεται να πλαισιώσει την PHEV.

Η Ford αποκαλύπτει σήμερα την πλήρως υβριδική (Full Hybrid Electric Vehicle – FHEV) έκδοση του νέου Kuga, η οποία, σε αντίθεση την PHEV, δεν απαιτεί φόρτιση από εξωτερική πηγή.

Η μονάδα κίνησης του αυτοκινήτου απαρτίζεται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου που ψύχεται από ξεχωριστό σύστημα ψύξης με χωρητικότητα 1,1 kWh. Σύμφωνα με την Ford, το νέο Kuga FHEV έχει μέση κατανάλωση 5,4 λίτ./100 χλμ., γεγονός που σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 54 λίτρων εξασφαλίζει με ένα γέμισμα αυτονομία της τάξης των 1.000 χλμ. – τιμή μεγαλύτερη έως και 30% σε σχέση με εκείνη του Kuga PHEV.

Ford Kuga Hybrid

H κινητήρια μονάδα του αυτοκινήτου αποδίδει 190 ίππους και άγνωστη προς το παρόν «ποσότητα» ροπής εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 9,1 δλ., εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 125 gr/χλμ. στο πρωτόκολλο WLTP και ικανότητα ρυμούλκησης που ανέρχεται στα 1.600 κιλά.

Το νέο Ford Kuga FHEV θα διατίθεται τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, οι οποίες εξοπλίζονται με το σύστημα Intelligent All-Wheel Drive της Ford. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η δεύτερη βενζινοκίνητη υβριδική έκδοση του νέου Kuga θα εισαχθεί στην ελληνική αγορά μέσα στους πρώτους μήνες του 2021.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου