Επικαιρότητα Κόσμος

Project P1: Αυτό είναι το πρώτο εικονικό αγωνιστικό της Ford (+video)

H Ford παρουσίασε το πρώτο εικονικό αγωνιστικό της αυτοκίνητο, που ονομάζεται Project P1 και αναπτύχθηκε από τους σχεδιαστές της μάρκας, σε συνεργασία με gamers.

Το Project P1, που αποτελεί το πρώτο προϊόν άμεσης συνεργασίας μεταξύ μιας αυτοκινητοβιομηχανίας και των gamers, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης gamescom 2020. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι σημαντικό ρόλο στη διαδικασία σχεδίασης του Ford Project P1, όπως μετονομάστηκε το πρωτότυπο Team Fordzilla P1, διαδραμάτισαν πολυάριθμοι gamers, ψηφίζοντας μέσω Twitter.

Χαρακτηριστικά, οι gamers πήραν τις τελικές αποφάσεις όσον αφορά στη θέση των καθισμάτων, στη σχεδίαση του εσωτερικού ή στην τελική μορφή του συστήματος μετάδοσης, προτού αναλάβουν ενεργό ρόλο στο εγχείρημα, οι σχεδιαστές της Ford.  Εντέλει, το σχέδιο που πήρε το χρίσμα ήταν εκείνο του Arturo Ariño, σχεδιαστή εξωτερικών επιφανειών της Ford, με 83,8% των ψήφων, ενώ όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Blue Oval, στη διαδικασία ψηφοφορίας έλαβαν μέρος περίπου 225.000 άνθρωποι.

Project P1

Το σχέδιο του Ariño, είχε ως πηγή έμπνευσης το Ford GT, ενώ ενσωματώνει στοιχεία όπως η τεχνολογία μορφοποίησης αμαξώματος, που προσφέρει δυνατότητα δημιουργίας δύο ξεχωριστών εκδόσεων. Η πρώτη, διαθέτει πιο μακρύ πίσω μέρος προσφέρεται για γρήγορες πίστες με μεγάλες ευθείες όπως το Le Mans και η δεύτερη, με μικρότερο αμάξωμα, ταιριάζει περισσότερα σε πιο κλειστές διαδρομές, όπως αυτή του Μονακό.

Project P1

Κατά την παρουσίαση του Project P1 η Ford υπονόησε, χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλη εταιρεία παιχνιδιών, ώστε το λανσάρισμα του πρώτου εικονικού αγωνιστικού, να γίνει μέσω δημοφιλούς αγωνιστικού παιχνιδιού, το 2021. Παράλληλα, το Blue Oval ανακοίνωσε πως το πρωτότυπο Team Fordzilla P1 θα κατασκευαστεί σε ένα και μοναδικό μοντέλο κανονικών διαστάσεων πριν το τέλος της χρονιάς, εγχείρημα που έχει ήδη ξεκινήσει στο σχεδιαστικό στούντιο της μάρκας, στην Κολωνία της Γερμανίας.

Επειδή πολλοί από εσάς πιθανώς να μην το γνωρίζετε, Fordzilla ονομάζεται η ομάδα esports της Ford, που διαθέτει ανεξάρτητες ομάδες σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, με συνολικά περίπου 40 οδηγούς. Κάθε ομάδα συμμετέχει σε εθνικούς εικονικούς αγώνες, ενώ οι κορυφαίοι οδηγοί-gamers εκπροσωπούν  την Team Fordzilla σε αγώνες Πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Ο τελικός του πρώτου Fordzilla Cup γίνεται στην φετινή gamescom.

Project P1

Δήλωσαν:

Arturo Ariño, Team Fordzilla P1 concept designer, Ford Ευρώπης "Το Project P1 ήταν η αρχή όλων. Ο λόγος που έγινα σχεδιαστής αυτοκινήτων πρωτίστως ήταν για να σχεδιάσω κάτι που δεν έχει υπάρξει ξανά και υπερβαίνει τα συμβατικά. Αυτό το όχημα θα είναι εντυπωσιακό οπτικά, και ενώ θα πιέζει τον gamer στα όρια της προσοχής και των αντανακλαστικών του, θα είναι επίσης τρομερά απολαυστικό στην οδήγηση.”

Amko Leenarts, European design director, Ford Ευρώπης: "Το Team Fordzilla P1 concept ήταν ένα απίστευτο project για τους σχεδιαστές μας, καθώς άφησε αχαλίνωτη τη  φαντασία μας. Ευελπιστούμε οι gamers να είναι όπως κι εμείς ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα των επιλογών τους.”

Emmanuel Lubrani, Senior Manager Communications, Team Fordzilla, Ford Ευρώπης:  "Αποδείξαμε και πάλι στη φετινή έκθεση gamescom ότι παίρνουμε σοβαρά το gaming, αλλά το πραγματικά τρομερό ήταν η συνεχής υποστήριξη που λαμβάνουμε από την κοινότητα των gamers. Αυτό πραγματικά μας προσφέρει το κίνητρο να καινοτομούμε συνεχώς με projects όπως το Team Fordzilla P1 concept.”

Δείτε το σχετικό video για το Concept P1

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου