Πόσο νέο μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο που δείχνει τόσο ίδιο με το απερχόμενο; Κι όμως.

Η αμερικάνικη εταιρεία που χρόνια τώρα έχει ταυτίσει τις τύχες της με τον όμιλο FCA, έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις τρεις πρώτες φωτογραφίες του νέου Jeep Wrangler εν όψει τη επίσημης πρεμιέρας του στις 29 Νοεμβρίου στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες. Όπως ήταν αναμενόμενο, στις επίσημες ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη SEMA, η Jeep δεν ανοίγει πλήρως τα χαρτιά της δίνοντας στη δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούν στα γενικότερα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς JL που αισίως παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την JK.

Σε αυτές αναφέρεται ότι το νέο Jeep Wrangler διαθέτει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, μοντέρνο σχεδιασμό που παραμένει ωστόσο πιστός στο σχεδιαστικό «δόγμα» της απελθούσης γενιάς, κινητήρες που διακρίνονται για την οικονομία τους, περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης στις «ξεσκούφωτες» εκδόσεις και περισσότερα στοιχεία που ενισχύουν τους δείκτες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο αισθητικής, η χαρακτηριστικά μάσκα και τα στρογγυλά φώτα, αν και ανασχεδιασμένα, εξακολουθούν να αποτελούν το σήμα κατατεθέν της νέας γενιάς.

Η 3θυρη έκδοση του νέου Wrangler θα προσφέρεται στις εκδόσεις Sport και Rubicon με δυνατότητα αναδίπλωσης του παρπρίζ, με σκληρή ή soft top οροφή, καθώς και στην 4θυρη στις εκδόσεις Sport, Rubicon και Sahara. Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή διαρροές, κάτω από το καπό θα φιλοξενείται αρχικά ένας V6 ατμοσφαιρικός κινητήρας της γενιάς Pentastar με χωρητικότητα 3,6 λίτρων και ένας 3λιτρος ντίζελ με ίδια διάταξη και αριθμό κυλίνδρων. Μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον –ιδιαίτερα για τους εν Ευρώπη αγοραστές- για τον επερχόμενο μέσα στο 2018 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης της FCA, για τον οποίο αναμένουμε και εμείς περισσότερες πληροφορίες για τις τεχνολογικές και όχι μόνο περγαμηνές του._X.A. 

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά