top icon
Κόσμος

Ρεκόρ στο Nurburgring για το Tesla Model S Plaid

Το Tesla Model S Plaid είναι πλέον το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στο διάσημο Nurburgring Nordschleife.

Με ένα tweet του χθες, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι το Tesla Model S Plaid σημείωσε νέο ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής στα 20,6 χλμ. της διάσημης πίστας-ειδικής διαδρομής του Nurburgring Nordschleife σταματώντας τα χρονόμετρα στο εντυπωσιακό 7.30.909.

Η μέση ταχύτητα που κατέγραψε το ηλεκτρικό σεντάν της Tesla ήταν 166,320 χλμ./ώρα.

Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο με το οποίο η Tesla έκλεψε τον θρόνο από την έως τώρα κάτοχο του σχετικού ρεκόρ, την Porsche Taycan Turbo, δεν διέθετε ειδικές μετατροπές σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής – ούτε και ελαστικά ειδικών προδιαγραφών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο χρόνος που είχε «γράψει» το γερμανικό EV στο εν λόγω τερέν ήταν 7:42.340.

Το νέο Tesla Model S Plaid διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά περί τα 760 kW, δηλαδή 1.033 ίππους. Σημειώνεται ότι η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάνει στα 322 χλμ./ώρα.

Η μέγιστη αυτονομία του σύμφωνα με τις μετρήσεις της αμερικανικής EPA φτάνει τα 628 χλμ. Στους νέους ταχυφορτιστές της Tesla των 250 kW, η μπαταρία του Model S Plaid μπορεί να ανακτήσει ενέργεια για την κάλυψη 301 χλμ. σε χρόνο μόλις 15 λεπτών.

Το Model S Plaid ζυγίζει 2.162 κιλά, εφοδιάζεται με ζάντες διαμέτρου 19 ή 21 ιντσών, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας ορίζεται στην καθ’ όλα εντυπωσιακή τιμή 0,208.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ