top icon
Επικαιρότητα

Subaru: Θα παρουσιάσει κεντρομήχανο μοντέλο;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Ειδικού Τύπου, η Subaru δοκιμάζει στην Ιαπωνία ένα πρωτότυπο με τον κινητήρα στο κέντρο.

Λίγα είναι γνωστά σχετικά με αυτό, ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν πως το πρωτότυπο βασίζεται σε ένα τροποποιημένό BRZ, διαθέτοντας υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μπόξερ και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ τα ηλεκτρικά μοτέρ τους εμπρός. Αυτή η ρύθμιση δίνει στο αυτοκίνητο ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά χειρισμού.

Παραμένει ασαφές αν η Subaru εξετάζει στα σοβαρά την μαζική παραγωγή μιας τέτοιας κατασκευής, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα παρουσιάσει μια προεπισκόπηση της σπορ ιδέας της σε περίπου δύο χρόνια. Η εταιρεία, στη συνέχεια θα σφυγμομετρήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, πριν αποφασίσει να δώσει το πράσινο φως το μοντέλο.

Αν το μοντέλο εγκριθεί για παραγωγή, κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα, την οποία ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία πριν λίγες ημέρες στην έκθεση της Γενεύης. Τέλος, λέγεται πως ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης των 1.6 λίτρων, με τη συνδυασμένη ισχύ του όλου συστήματος να ανέρχεται στους 330 ίππους.

(φωτ. WRX concept 2013)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ