top icon
Επικαιρότητα

Τίτλοι τέλους από το 2019 για το 3θυρο Audi A3

Η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να κλείσει τον κύκλο της 3θυρης έκδοσης του A3 αντικαθιστώντας το με μια liftback παραλλαγή του.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, το νέο Audi A3 θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Ωστόσο, η ανάγκη περικοπών σε εκδόσεις και μοντέλα για όλα τα μέλη του VW Group (λέγε με dieselgate), σε συνδυασμό με την πτωτική πορεία που συνεχίζουν να καταγράφουν οι πωλήσεις των 3θυρων αμαξωμάτων –και μάλιστα ανεξαρτήτου κατηγορίας και τιμής- φαίνεται πως θα αναγκάσουν τους ιθύνοντες της Audi να στείλουν στο πυρ το εξώτερον το συγκεκριμένο τύπο αμαξώματος αμ τη εμφανίσει της νέας γενιάς.

Έτσι, αρχικά τουλάχιστον, το νέο Audi A3 θα παρουσιαστεί μόνο σε 5θυρη, ενώ από το 2020 το ντεμπούτο της θα κάνει και η 4θυρη έκδοση που σε συγκεκριμένες αγορές, όπως εκείνη της Κίνας, καθίσταται εξαιρετικά δημοφιλής. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του βρετανικού ειδικού Τύπου, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να προσθέσουν μια ακόμα παραλλαγή αμαξώματος στη γκάμα του νέου Α3. Όχι, δεν πρόκειται για την Cabriolet, αλλά για μια liftback έκδοση που θα βαφτιστεί με το γνωστό μέχρι σήμερα όνομα… Sportback!

Επί της ουσίας, εφόσον το παραπάνω «σενάριο» επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια κίνηση των Γερμανών της Audi αντίστοιχη σε λογική με εκείνη της Mercedes, η οποία διαθέτει στις τάξεις της την «κλασσική» A-Class, την 4θυρη CLA και την έκδοση CLA Shooting Brake._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ