top icon
Κόσμος

Το Ford Kuga PHEV αλλάζει τα δεδομένα

To Ford Kuga PHEV, το Νο 1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην κατηγορία των επαναφορτιζόμενων υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη για το 2021, συνδυάζει τις κορυφαίες τεχνολογίες και τις επιδόσεις με την υψηλή αποδοτικότητα σε κάθε μετακίνηση.

Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του νέου Ford Kuga PHEV συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους. Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 56 χλμ. στο πρωτόκολλο WLTP, κατανάλωση από μόλις 1,4 λιτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 32 g/χλμ.

Η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται μέσω μιας υποδοχής φόρτισης στον εμπρός προφυλακτήρα. Επίσης, η τελευταία φορτίζεται αυτόματα εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230V ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες. Για να είναι η φόρτιση στο σπίτι όσο το δυνατόν ταχύτερη, μπορεί να εγκαταστήσει κανείς τον επιτοίχιο φορτιστή Ford Wallbox ως αξεσουάρ. Με δυνατότητα φόρτισης από 0-100% σε λιγότερο από 3,5 ώρες, ο φορτιστής Ford Wallbox προσφέρει πολύ μικρότερους χρόνους φόρτισης σε σύγκριση με μια απλή οικιακή πρίζα.

Την ίδια στιγμή, διατίθεται επίσης με καλώδιο οικιακής φόρτισης ως βασικός εξοπλισμός, ενώ μπορεί κανείς να παραγγείλει καλώδιο για δημόσιους σταθμούς φόρτισης ως προαιρετική επιλογή. 

Ford Kuga PHEV

Στο δρόμο, οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Μια σειρά από τεχνολογίες βοηθούν τον οδηγό εξοικονομεί καύσιμο και να μεγιστοποιεί την ταχύτητα φόρτισης της υβριδικής μπαταρίας. Οι οδηγοί μπορούν να δουν πληροφορίες για τις διαδρομές τους στην εφαρμογή FordPass με στοιχεία από το ιστορικό σας, όπως οι αναφορές για την κατανάλωση καυσίμου που θα σας βοηθήσουν να ελέγχετε τα έξοδά σας. Αν επιλέξετε το Kuga Hybrid, τότε το Brake Coach μπορεί να σας πει πώς να φρενάρετε πιο αποτελεσματικά για να περιορίσετε την κατανάλωση καυσίμου. Το EV Coach θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε πόσο γρήγορα επαναφορτίζεται η υβριδική μπαταρία με την τεχνολογία της αναγεννητικής πέδησης.

Ford Kuga PHEV

Με την εφαρμογή FordPass το Kuga Plug-in Hybrid είναι στην… τσέπη σας

Το νέο Kuga PHEV προσφέρει ακόμα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά, όπως το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο συνδεδεμένο και βοηθά στην καλύτερη διαχείρισή τουμέσα από την  εφαρμογή FordPass διαθέτοντας μία σειρά λειτουργιών που αναβαθμίζουν την οδηγική άνεση, όπως:

  • Απομακρυσμένη πρόσβαση με Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα των θυρών
  • Απομακρυσμένη Εκκίνηση, για μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, που επιτρέπει το ξεπάγωμα του παρμπρίζ ή τον έλεγχο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό πριν την έναρξη ενός ταξιδιού
  • Εντοπιστής Οχήματος, που βοηθά τους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε χώρους στάθμευσης πολυσύχναστων εμπορικών κέντρων
  • Απομακρυσμένος έλεγχος της κατάστασης τουοχήματος, που περιλαμβάνει έλεγχο της στάθμης καυσίμου και του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την κατάσταση του συναγερμού, τις πιέσεις ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού κ.ά.

Ford Kuga PHEV

Η εφαρμογή FordPass της Ford προσφέρει επίσης νέες λειτουργίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος, όπως το Kuga Plug-In Hybrid, προσφέροντας δυνατότητες όπως:

  • Έλεγχο επιπέδου φόρτισης, για παρακολούθηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της ηλεκτρικής αυτονομίας
  • Εντοπιστής σταθμού φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να εντοπίζουν και στη συνέχεια να καθοδηγηθούν σε περισσότερες από 125.000 τοποθεσίες του Δικτύου Φόρτισης σε 21 χώρες. Το σύστημα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο τύπος του σταθμού φόρτισης (δημόσιος ή με περιορισμένη πρόσβαση) αλλά και της πρίζας σε αυτούς
  • Λειτουργίες σχεδιασμένες να βοηθούν τους οδηγούς να αξιοποιούν στο μέγιστη βαθμό τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, ώστε να επωφελούνται από τα εκάστοτε τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια στιγμή, παρέχονται λειτουργίες που προσφέρουν τη δυνατότητα στον πελάτη να ρυθμίσει εκείνος μέχρι ποιο βαθμό επιθυμεί να φορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου λαμβάνοντας συγχρόνως και τις σχετικές ειδοποιήσεις
  • Ιστορικό ταξιδιών και φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να παρακολουθούν και να έχουν μία συνολική εικόνα από τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματος και τη χρήση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που έχει χρησιμοποιηθεί, της απόστασης που έχουν διανύσει αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρική ενέργειας, καθώς και τη συνολική δραστηριότητα του συστήματος αναγεννητικής πέδησης

Ford Kuga PHEV

Κάνοντας το ντεμπούτο του σε μοντέλο της Ford ως μέρος του προηγμένου συστήματος Lane-Keeping System, το BLIS Assist συνδυάζει τα Blind Spot Information System (BLIS) και Lane-Keeping System για την παρακολούθηση του τυφλού σημείου οδηγού, ανιχνεύοντας οχήματα που πλησιάζουν από το πλάι σε αυτοκινητόδρομους με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας.

Η νέα λειτουργία Local Hazard Information – που υποστηρίζεται από το FordPass Connect – μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, ακόμα και αν αυτές δεν είναι ορατές εξαιτίας της ύπαρξης στροφών ή παρουσίας άλλων οχημάτων.

Ford Kuga PHEV

Οι τεχνολογίες καμερών και Head-up Display του Ford Kuga PHEV

Μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στο εμπρός μέρος του Kuga PHEV προβάλει μια διαιρούμενη εικόνα στην κεντρική οθόνη του Ford SYNC 3, για να μπορεί ο οδηγός δει οχήματα, δικυκλιστές ή πεζούς που μπορεί να έρχονται από οποιαδήποτε πλευρά του αυτοκινήτου. Αυτή η κάμερα ευρυγώνιας απεικόνισης εμπρός είναι πολύτιμη όταν το όχημα εξέρχεται από στενή θέση στάθμευσης ή αν βγαίνει σε πολυσύχναστο δρόμο χωρίς καλή ορατότητα.

Την ίδια στιγμή, το Head-up Display προβάλλει βασικές ενδείξεις στο πεδίο της ορατότητας του οδηγού, για να μπορεί ο τελευταίος να έχει τα μάτια του στον δρόμο. Συμβατή με πολωτικά γυαλιά ηλίου, η καθαρή, ευδιάκριτη εικόνα του εμφανίζει τις ενδείξεις που θα επιλέξετε, όπως την ταχύτητα του αυτοκινήτου, οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, ενδείξεις του cruise control και δεδομένα της αναγνώρισης οδικής σήμανσης (TSR).

Αποκτήστε το Ford Kuga PHEV με επιτόκιο 2,99% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford

Ford Kuga PHEV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ