top icon
Κόσμος

Το νέο Peugeot 308 SW αποκαλύπτεται

Το νέο Peugeot 308 SW έρχεται να πλαισιώσει τη γκάμα του γαλλικού μοντέλου που παρουσιάστηκε πρόσφατα με χάτσμπακ περιβολή.

Το νέο Peugeot 308 SW διατηρεί πολύ στενές σχεδιαστικές και μηχανολογικές συγγένειες με τον κλασσικό, 5θυρο αδελφό του: το νέο Peugeot 308.

Οπτικά, έως και τη μεσαία κολώνα τα πάντα έχουν μείνει ίδια στο 308 SW. Από εκεί και πέρα ωστόσο οι Γάλλοι στιλίστες της Peuegot προχώρησαν σε εκτενείς αλλαγές, με έμφαση στην κομψότητα και την παροχή χώρων για επιβάτες και αποσκευές.

Στο πίσω μέρος η χαρακτηριστική LED μπάρα έχει απολέσει τη μαύρη διαχωριστική λωρίδα που είδαμε στο hatchback μοντέλο, ενώ την ίδια στιγμή η γραμμή του παραθύρου πέφτει προς τα πίσω πιο απότομα από τη γραμμή της οροφής, με στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού οπτικά συνόλου.

Το νέο Peugeot 308 SW έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο από τον κλασσικό 5θυρό αδελφό του, κατά 55 χλστ. εξασφαλίζοντας «αέρα» για τα γόνατα των πίσω επιβατών της τάξης των 129 χλστ. Φυσικά, μεγαλύτερος είναι και ο πίσω πρόβολος (+210 χλστ.), ο οποίος συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός χώρου φόρτωσης με χωρητικότητα 608 λίτρα.

Peugeot 308 SW

Γνώριμο είναι και το εσωτερικό του νέου Peugeot 308 SW, με το i-Cockpit, το χαρακτηριστικό πολυλειτουργικό τιμόνι, την «10άδα» οθόνη του συστήματος infotainment και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων εμπρός από τον οδηγό να δεσπόζουν.

Οι κινητήριες μονάδες περιλαμβάνουν τον γνωστό 1,2 PureTech των 130 ίππων, όσους αποδίδει και ο 1.500άρης ντίζελ των Γάλλων. Από εκεί και πέρα, δύο είναι οι plug-in υβριδικές εκδόσεις, οι οποίες αποδίδουν 180 και 225 ίππους διαθέτοντας κίνηση στους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Peugeot 308 SW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Peugeot 308 SW
  • Peugeot 308 SW
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ