top icon
Κόσμος

Το Παρίσι «ρίχνει πόρτα» στα μεγάλα SUV και τα βαριά EV

Το Παρίσι θέλει να στείλει οριστικά στο πυρ το εξώτερον τα θερμικά αυτοκίνητα με βάρος άνω των 1,6 τόνων καθώς και τα EV άνω των 2 τόνων. Δείτε πως.

Το Παρίσι σκοπεύει να… εκδιώξει τα μεγάλα SUV από το κέντρο της πόλης -και όχι μόνο – αυξάνοντας κατά πολύ τα τέλη στάθμευσης με κριτήριο το βάρος τους. Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική πρωτεύουσα σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένα δημοψήφισμα σε όλες τις περιφέρειές της στο οποίο οι πολίτες θα εκφράσουν ανοιχτά την άποψη τους για το εν λόγω θέμα.

Μάλιστα, τo τοπικού χαρακτήρα αυτό δημοψήφισμα, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου του 2024, θα απαντήσει στο ερώτημα που αφορά τη «θέση των SUV στην πρωτεύουσα».

Στόχος των ιθυνόντων της πόλης του φωτός είναι να εισαγάγει υψηλότερα τέλη στάθμευσης για αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης βάρους άνω των 1,6 τόνων, καθώς και στα ηλεκτρικά οχήματα άνω των 2 τόνων.

Προκειμένου να προσδιορίζουν το βάρος ενός αυτοκινήτου, οι αρχές θα χρησιμοποιούν scanners που θα διαβάσουν την πινακίδα κυκλοφορίας του, ώστε να «αποκαλύπτεται» άμεσα όχι μόνο το μοντέλο αλλά και το βάρος του.

«Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό και το μέγεθος των αυτοκινήτων στην πόλη, γι’ αυτό θα θέσουμε σε ψηφοφορία το εξής ερώτημα: πόσος χώρος πρέπει να υπάρχει για αυτόν τον τύπο οχημάτων στο Παρίσι;», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης David Belliard. Και συμπλήρωσε:

«(Η ψηφοφορία για τα SUV) γίνεται για να πούμε όχι σε όλους όσοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα επειδή είναι οι πιο πλούσιοι. Σε λίγα χρόνια, σε λίγους μήνες, δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι στο Παρίσι με τέτοιου είδους συμπεριφορά!».

Σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, από το μέτρο αύξησης των τελών στάθμευσης για τα εν λόγω οχήματα – στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα PHEV με βάρος πάνω από 1,6 τόνους – εξαιρούνται τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων.

Παρίσι

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ