top icon
Κόσμος

Toyota: Διακόπτει την παραγωγή λόγω φωτιάς σε εργοστάσιο προμηθευτή

Η φωτιά σε εργοστάσιο προμηθευτή της Toyota, υποχρέωσε την ιαπωνική εταιρεία να διακόψει για μια εβδομάδα την παραγωγή των Aygo X και Yaris.

Η Toyota διέκοψε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Τσεχία για μία εβδομάδα, μέχρι τις 27 Αυγούστου. Αυτό αποδίδεται στην έλλειψη εξαρτημάτων που θα υπάρξει λόγω φωτιάς σε μονάδα παραγωγής άμεσου συνεργάτη της.

Έτσι, αναμένεται να επηρεαστεί όλη η παραγωγή, καθώς η παραγωγή της Novares CZ Zebrak πάει πίσω, μετά από αυτό το ατυχές περιστατικό. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύθηκε από τη διαδικτυακή πύλη ČRzprávy, οι ζημιές είναι εκτεταμένες και θα επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την παραγωγή.

Φυσικά, οι συνέπειες είναι άμεσες για την Toyota και την παραγωγή του εργοστασίου Kolin, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας. Εκεί όπου η ιαπωνική εταιρεία συναρμολογεί σήμερα το νέο Aygo X, αλλά και το Yaris, τα οποία είναι τα δύο μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Toyota στα Μέσα, η παραγωγή θα ανασταλεί προς το παρόν για μια εργάσιμη εβδομάδα, από 22 έως 27 Αυγούστου. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, αν δηλαδή αυτή προκλήθηκε από τεχνική βλάβη ή κάποιο άλλο λόγο.

Σίγουρα ένα μεγάλο πλήγμα για την παραγωγή της Toyota η οποία μάλιστα είχε φροντίσει να αυξήσει τη δυναμική του εργοστασίου προκειμένου να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση.

Toyota

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ