top icon
Επικαιρότητα

Toyota Prius: Λίγο πριν την πρεμιέρα

Ο πρωτοπόρος στην κατηγορία των υβριδικών μοντέλων ολοκληρώνει και τα τελευταία στάδια της εξέλιξης του προκειμένου να είναι έτοιμος για το φθινοπωρινό του ντεμπούτο.

Με δεδομένο ότι οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας δεν αρέσκονται σε… διαρροές, τα στοιχεία που ήδη γνωρίζουμε για το τέταρτης γενιάς Toyota Prius είναι μάλλον περιορισμένα. Ωστόσο, αυτό που με βεβαιότητα πρέπει να αναμένουμε είναι μια διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση με αρκετές επιρροές τόσο από αμαξώματα τύπου fastback, όσο και από το υδρογονοκίνητο Mirai. Κυρίως, στο εμπρός μέρος. Από εκεί και πέρα, δεδομένο επίσης είναι πως το νέο Prius θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή σήμερα ως Toyota Global Architecture. Η τελευταία αναμένεται να εξασφαλίσει χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ συγχρόνως το διευρυμένο μεταξόνιό της βελτιωμένη χωροταξική κατανομή στο εσωτερικό.

Σε ότι έχει να κάνει με το υβριδικό σύνολο που θα κινεί το νέο Prius, οι πρώτες πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι Ιάπωνες αναμένεται να υιοθετήσουν μια συνδυαστικά πιο ισχυρή αλλά και πιο αποδοτική λύση. Οι ηλεκτροκινητήρες αναμένεται να έχουν υψηλότερη ισχύ, ενώ ο θερμικός «προβλέπεται» να είναι ακόμα πιο οικονομικός (σ.σ.: η μείωση της κατανάλωσης θα κυμαίνεται στο 10%) μεταφέροντας την ισχύ στους εμπρός τροχούς με την αρωγή ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Φυσικά, οι ιθύνοντες της Toyota έχουν προβλέψει τη διάθεση και μιας plug-in υβριδικής παραλλαγής. Προαιρετικά, μάλιστα, σε αυτή θα παρέχεται η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των συσσωρευτών ενέργειας.

Το νέο Toyota Prius αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά και πιθανότατα στα πλαίσια της Έκθεσης του Τόκιο ή σε εκείνη του Λ. Άντζελες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ