X
Κόσμος

VW Group: Επένδυση μαμούθ και νέο εργοστάσιο μπαταριών στον Καναδά

Το VW Group επενδύει αστρονομικά ποσά στην ηλεκτρική κινητικότητα και την ψηφιοποίηση, ενώ στον ορίζοντα βρίσκεται και η εγκατάσταση στον Καναδά ενός τρίτου ιδιόκτητου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών.

To VW Group πατάει τέρμα γκάζι στην ηλεκτροκίνηση και θα επενδύσει 180 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια σε τομείς όπως η παραγωγή μπαταριών, η ψηφιοποίηση στην Κίνα και η επέκταση της παρουσίας της στη Βόρεια Αμερική.

Πάνω από τα δύο τρίτα του πενταετούς επενδυτικού πλάνου του ομίλου θα διατεθεί, όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, σε ηλεκτρικά οχήματα και λογισμικό, έναντι 56% που περιελάμβανε το προηγούμενο πενταετές σχέδιο. Από αυτά, τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ θα αφορούν νέα εργοστάσια μπαταριών και πρώτες ύλες.

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία κινητήρων εσωτερικής καύσης θα κορυφωθούν το 2025 και θα μειωθούν από τότε, είπε το VW Group, καθώς στόχος του ομίλου είναι το 50% των πωλήσεων του παγκοσμίως έως το 2030 να αποτελούντα από πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

«Έχουμε θέσει σαφείς και φιλόδοξους στόχους και λάβαμε τις απαραίτητες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών», δήλωσε ο CEO του VW Group, Oliver Blume. Αυτή η χρονιά, προσέθεσε, «θα είναι μια αποφασιστική χρονιά για την υλοποίηση στρατηγικών στόχων και την επιτάχυνση της προόδου σε ολόκληρο τον όμιλο»..

Σύμφωνα με το νέο πλάνο, σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, στο οποίο θα παράγονται μοντέλα του ομίλου με το εμπορικό σήμα Scout.

Την ίδια στιγμή, η γερμανική εταιρεία έκανε γνωστή την πρόθεσή της να δημιουργήσει και να θέσει σε λειτουργία στο Οντάριο του Καναδά το αργότερο το 2027 ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών – το τρίτο ιδιόκτητο μετά από εκείνα στο Salzgitter της Γερμανίας και στη Βαλένθια της Ισπανίας και συνολικά το τέταρτο μαζί με εκείνο της Northvolt στη Σουηδία.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!