top icon
Κόσμος

Μπήκε το νερό στο αυλάκι για το νέο VW Golf

H VW ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του νέου Golf ξεκίνησε.

Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, το βασικό εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg έχει καταστεί ο πυρήνας της παραγωγής του Golf σε παγκόσμιο επίπεδο με πάνω από τα μισά από τα περισσότερα από 37 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν κατασκευαστεί εκεί – κατά μέσο όρο 400.000 μονάδες ανά έτος.

Σε αυτά τα αντίτυπα περιλαμβάνει ασφαλώς το «κλασικό» Golf, που πλέον βρίσκεται στην ανανεωμένη εκδοχή της όγδοης κατά σειρά γενιάς του, καθώς και διάφορα παράγωγά του όπως τα Golf Variant και Golf Sportsvan.

VW Golf

VW Golf

Με όγκο παραγωγής περίπου 20 εκατομμυρίων οχημάτων, το Golf είναι το κυρίαρχο μοντέλο στο Wolfburg, στο οποίο έχουν κατασκευαστεί 48 εκατομμύρια οχήματα μέχρι σήμερα. Η δεύτερη θέση ανήκει στο Beetle, με σχεδόν 12 εκατομμύρια μονάδες να έχουν κατασκευαστεί εκεί από το 1945 και 1975. Το Tiguan καταλαμβάνει τώρα την τρίτη θέση, με μόλις 3,5 εκατομμύρια μοντέλα να βγαίνουν από τις γραμμές συναρμολόγησης από την έναρξη της παραγωγής το 2007. Το SUV της VW έχει ξεπεράσει το Polo, το οποίο έχει κατασκευαστεί στη συγκεκριμένη μονάδα σε πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1975 μέχρι σήμερα.

«Η σχέση μεταξύ του Golf και του εργοστασίου του Wolfsburg είναι αρκετά μοναδική: το Wolfsburg είναι το Golf, και το Golf είναι το Wolfsburg», δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου, Rainer Fessel.

VW Golf

Το νέο VW Golf

H VW γιορτάζει τα 50 χρόνια από τότε που το Golf ήρθε στο φως αντικαθιστώντας το Beetle ως το βασικό μοντέλο της γκάμας. Η τελευταία έκδοση του μοντέλου, αν και δεν διαφέρει ριζικά στη συνολική σχεδίασή της, είναι επιφορτισμένη με τη διατήρηση στο προσκήνιο του ονόματος «Golf» έως ότου αντικατασταθεί από το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ένατης πλέον γενιάς προς στο τέλος της δεκαετίας.

Η κυριότερη αναβάθμιση για το μοντέλο του 2024 είναι το ανανεωμένο εσωτερικό, το οποίο ποντάρει σε σημαντικές βελτιώσεις στην εργονομία, την ποιότητα και τη λειτουργικότητα – τομείς στους οποίους η VW έχει παραδεχτεί ότι τα τρέχοντα μοντέλα της υπολείπονται. Για τον σκοπό αυτό, το νέο Golf διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο ταμπλό, το οποίο τώρα φιλοξενεί μια μεγαλύτερη κεντρική οθόνη infotainment 12,9 ιντσών, σε συνδυασμό με ένα ψηφιακό ταμπλό 10,4 ιντσών, ενώ όλα «τρέχουν» με την τελευταία γενιά της πλατφόρμας infotainment MIB.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο VW Golf εδώ.

VW Golf

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ