top icon
Κόσμος

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW Σειράς 7

Η νέα BMW Σειρά 7 καθώς και η ηλεκτρική της εκδοχή, η i7, ξεκίνησαν να παράγονται στη μονάδα του Βαυαρού κατασκευαστή στο Dingolfing.

Τα πρώτα οχήματα ευρείας παραγωγής της νέας BMW Σειράς 7 βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του BMW Group στο Dingolfing. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα διπλό ντεμπούτο, με τη νέα ναυαρχίδα της Βαυαρικής εταιρείας να διατίθεται όχι μόνο με τους «παραδοσιακούς» θερμικούς κινητήρες, αλλά και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση i7.

Το BMW Group επένδυσε πάνω από €300 εκατομμύρια στην προετοιμασία του εργοστασίου του Dingolfing προκειμένου να υποδεχτεί την παραγωγή της νέας BMW Σειράς 7. Επιδιώκοντας σταθερά να υλοποιήσει το όραμα της BMW για την παραγωγή του μέλλοντος, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό εργοστάσιο μετασχηματίζεται με ταχείς ρυθμούς σε ένα BMW iFACTORY που εφαρμόζει τη φιλοσοφία «Lean. Green. Digital».

BMW Σειρά 7

Ο Milan Nedeljković, μέλος του Δ.Σ. δήλωσε: «Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ήμασταν εδώ για να γιορτάσουμε την έναρξη παραγωγής της iX. Σήμερα, η i7 είναι το τελευταίο ορόσημο στο ταξίδι μας. Του χρόνου, θα λανσαριστεί η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της BMW Σειράς 5 καθώς επιταχύνουμε το ρυθμό της ηλεκτροκίνησης και εξηλεκτρίζουμε  βασικές σειρές μοντέλων μας».

Μέχρι το 2022, μία στις τέσσερις BMW που θα φεύγουν από το Dingolfing αναμένεται να είναι ηλεκτροκίνητη, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 50% περίπου επί της συνολικής παραγωγής σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια.

BMW Σειρά 7

Αξίζει να σημειωθεί ότι η η νέα BMW Σειρά 7 συναρμολογείται στην ίδια γραμμή παραγωγής με την Σειρά 5, την Σειρά 8 και την αμιγώς ηλεκτρική iX. «Είμαστε 100% ευέλικτοι και μπορούμε να υποστηρίζουμε διαφορετικά συστήματα κίνησης για την Σειρά 7», εξήγησε ο Christoph Schröder, Διευθυντής του εργοστασίου. «Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προσαρμόζουμε την παραγωγή πλήρως σύμφωνα με τη ζήτηση για τα διάφορα συστήματα μετάδοσης κίνησης και να αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου».

Τα εξαρτήματα του συστήματος e-drive της BMW i7 – ειδικά η μπαταρία υψηλής τάσης και το πλήρως ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – κατασκευάζονται επίσης στο Dingolfing. Όπως συμβαίνει με εκείνα των μοντέλων BMW iX, BMW i4 και BMW iX3, κατασκευάζονται στο Κέντρο Αριστείας για την Παραγωγή Συστημάτων e-Drive του BMW Group. Σε αυτό, πρόσφατα, λανσαρίστηκαν δύο νέες γραμμές παραγωγής, που επιτρέπουν την κατασκευή ικανού αριθμού συστημάτων e-drive για πάνω από 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο.

BMW Σειρά 7

Για το λόγο αυτό, το ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Αριστείας για την Παραγωγή Συστημάτων e-Drive του BMW Group έχει επίσης αυξηθεί από περίπου 600 άτομα στις αρχές του 2020 σε πάνω από 2.300 σήμερα.

Το εργοστάσιο του Dingolfing στην κάτω Βαυαρία είναι το σπίτι της BMW Σειράς 7 από το 1977. Μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη μονάδα έχει κατασκευάσει συνολικά πάνω από 11 εκατομμύρια οχήματα BMW, ενώ ένα ακόμα ορόσημο παραγωγής είναι φέτος στο πρόγραμμα: η 2.000.000ή BMW Σειρά 7. Το εργοστάσιο αποτελεί μία από τις 30 και πλέον μονάδες παραγωγής του BMW Group σε όλο τον κόσμο και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Κάθε μέρα, περίπου 1.600 οχήματα BMW των Σειρών 4, 5, 6, 7, 8 και η ολοκαίνουργια αμιγώς ηλεκτρική BMW iX βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Το 2021, η ετήσια παραγωγική ικανότητα ανήλθε σε περίπου 245.000 μονάδες.

Η μονάδα αυτή τη στιγμή απασχολεί 17.000 άτομα. Επίσης εκπαιδεύει 850 μαθητευόμενους για 15 ειδικότητες, κάτι που το καθιστά τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό στο BMW Group.

BMW Σειρά 7

Το Dingolfing κατασκευάζει όχι μόνον οχήματα αλλά και στοιχεία οχημάτων, όπως πρεσαριστά εξαρτήματα, και συστήματα πλαισίου και μετάδοσης κίνησης. Στο εργοστάσιο βρίσκεται το Κέντρο Αριστείας για Παραγωγή Συστημάτων e-drive του BMW Group που παρέχει στα εργοστάσια οχημάτων BMW σε όλο τον κόσμο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες υψηλής τάσης για plug-in υβριδικά καθώς και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Επιπλέον, το Dingolfing δημιουργεί τα αμαξώματα όλων των μοντέλων Rolls-Royce. Επίσης, φιλοξενεί το λεγόμενο Dynamics Centre, ένα μεγάλο κέντρο αποθήκευσης και διανομής, ενώ αποτελεί και την κεντρική μονάδα aftersales logistics του BMW Group, εφοδιάζοντας τους εμπορικούς συνεργάτες των BMW και MINI με γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ.

BMW Σειρά 7

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Σειρά 7
  • BMW Σειρά 7
  • BMW Σειρά 7
  • BMW Σειρά 7
  • BMW Σειρά 7
  • BMW Σειρά 7
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ