Επικαιρότητα Κόσμος

Ξεκίνησε η παραγωγή του Jeep Compass στο Melfi

H Fiat Chrysler Automobiles εγκαινιάζει τη γραμμή παραγωγής του Jeep Compass στο Melfi, που θα καλύπτει τη ζήτηση του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ θα παράγει και την plug-in hybrid έκδοση.

Προχωρώντας στην πραγματοποίηση του πλάνου ανάπτυξης στην Ιταλία (συνολικής επένδυσης 5 δις) η FCA εγκαινιάζει τη γραμμή παραγωγής του Jeep Compass, η οποία θα καλύπτει τη ζήτηση του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ παράλληλα θα κατασκευάζει και την Plug-in Hybrid έκδοση του μοντέλου που θα είναι διαθέσιμη (μαζί με την αντίστοιχη του Renegade) από τον Ιούνιο. Οι προηγμένες δομές του Melfi αποτέλεσαν βασική αιτία για την επιλογή του ως το ιδανικό σημείο για την παραγωγή και του Jeep Renegade, με περισσότερες από 900.000 μονάδες του μικρότερου μοντέλου της Jeep να έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Η παραγωγή του Compass στη Ν. Ιταλία και στη συνέχεια του Compass PHEV επιτρέπει την ταχύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, στην οποία η κατηγορία των συμπαγών SUV αναπτύσσεται συνεχώς. Με παραγωγή στην Αμερική, στην Ασία και τώρα στην Ευρώπη, το Compass είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο μοντέλο με στενούς όμως δεσμούς με την Ευρώπη. Με την παρουσίαση του το 2017 αποτέλεσε το πρώτο Jeep που σχεδιάστηκε ειδικά για τους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου και ήδη περισσότερες από 78.000 μονάδες έχουν διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Το 40% των πωλήσεων της Jeep στην Ευρώπη αφορούν στο Compass, καθιστώντας το μαζί με το Renegade τα δημοφιλέστερα μοντέλα της εταιρείας.

Η διάθεση της plug-in υβριδικής έκδοσης του μοντέλου, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη έκδοση του Jeep Renegade, θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της μάρκας στην Ευρώπη (η οποία τα 5 τελευταία χρόνια παρουσίασε αύξηση κατά 330%). Τα δύο υβριδικά μοντέλα θα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εταιρικές πωλήσεις αφού θα προσφέρουν εκδόσεις με εκπομπές CO2 κάτω από 50 γρ./χλμ. και παράλληλα λιανική τιμή προ φόρων κάτω των 40.000 ευρώ, στοιχεία που θα τους εξασφαλίζουν μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης. Τα plug-in Jeep Renagade και Compass αναμένεται να έχουν αυτονομία 50 χλμ. με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, ενώ το εμπορικό λανσάρισμα τους στην ελληνική αγορά αναμένεται τον Ιούνιο. Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου