top icon
Επικαιρότητα

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Η Μercedes-Benz ετοιμάζει μια πολύ ιδιαίτερη και εξαιρετικά ολιγάριθμη έκδοση «Speedster» της SLR McLaren.

Η Μercedes-Benz ετοιμάζει μια πολύ ιδιαίτερη και εξαιρετικά ολιγάριθμη έκδοση «Speedster» της SLR McLaren, της οποίας η περιορισμένη παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2009. Oι 75 μόλις μονάδες που θα κατασκευαστούν, έχουν ως πηγή έμπνευσης τη μεγάλη αγωνιστική σταδιοδρομία του Βρετανού πιλότου Στίρλινγκ Μος, που έλαμψε στο διεθνές στερέωμα σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50.
 
Όπως είναι γνωστό, ο Στίρλινγκ Μος ήταν μέλος της περίφημης αγωνιστικής ομάδας του 1955, οδηγώντας και νικώντας αγώνες της Formula 1 με τις ασημόχρωμες «W196». Η πιο διάσημη όμως νίκη του με τη Μercedes παραμένουν τα «1000 Μίλια» εκείνης της χρονιάς, γι αυτό και το αφιερωμένο στον Μος μοντέλο παραπέμπει με τη σχεδίαση και την εξωτερική του εμφάνιση κατευθείαν στο αγωνιστικό που οδήγησε τότε.   
 
Όσο για το αυτοκίνητο, η αναφορά και μόνο των επιδόσεών του αρκεί για να διαφανεί πόσο διαφορετικό είναι από οποιοδήποτε άλλο: H ισχύς του V8 κινητήρα του είναι ανεβασμένη από τους 626 στους 650 ίππους, η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 350 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα επιταχύνει σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. _Σπ.Χατ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ