top icon
Επικαιρότητα

Μετρό: καθυστερούν τα έργα σε τρεις σταθμούς

Τα οικονομικής φύσης προβλήματα που έχει η εταιρεία «ΑΕΓΕΚ» καθυστερούν τα έργα κατασκευής των τριών νέων σταθμών του Μετρό σε Χολαργό, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή. Λόγω αυτών των προβλημάτων, η «Αττικό Μετρό» αποφάσισε να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της «Γραμμής 3» από την Εθνική Άμυνα έως το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάτι που είχε προγραμματιστεί να γίνει το μήνα που διανύουμε και για διάστημα έξι μηνών, προκειμένου να προωθηθούν τα έργα κατασκευής των παραπάνω σταθμών.
 
Όπως τονίζεται από την «Αττικό Μετρό», ακόμα και αν αυτή τη στιγμή η «ΑΕΓΕΚ» δηλώσει ότι έχει τη δυνατότητα να αρχίσει το έργο, αυτό δε μπορεί να γίνει δεκτό αφού ενδεχόμενη κατάρρευση της εταιρείας θα έχει ως συνέπεια η γραμμή να παραμείνει κλειστή όχι για έξι μήνες, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, αλλά για δύο τουλάχιστον χρόνια.
 
Υπογραμμίζεται ότι εάν η εταιρεία δεν έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο, θα απαιτηθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη νέου αναδόχου, αφού η «ΑΕΓΕΚ» έχει αναλάβει μόνη της την κατασκευή του.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ