top icon
Επικαιρότητα

Μικρή ανανέωση για το Opel Corsa

Μικρές αισθητικές αλλαγές για το 2011 «ετοίμασε» η Opel για το γνωστό best seller της, που συνεχίζει ακάθεκτο να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία των super mini αυτοκινήτων.

Μικρές αισθητικές αλλαγές για το 2011 «ετοίμασε» η Opel για το γνωστό best seller της, που συνεχίζει ακάθεκτο να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία των super mini αυτοκινήτων.
 
Οι αλλαγές στο γερμανικό «μικρό» περιορίζονται στον αισθητικό τομέα, τόσο εντός όσο και εκτός, μιας και η εταιρεία είχε ήδη προβεί στις δέουσες αλλαγές στα μηχανικά του μέρη του αυτοκινήτου στις αρχές της χρονιάς (βλ. νέοι, πιο ισχυροί και πιο οικονομικοί κινητήρες). Έτσι, το ανανεωμένο Corsa ξεχωρίζει σε σχέση με τον προκάτοχό του, κυρίως χάρη στα νέα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που βοηθούν στην καλύτερη ψύξη του κινητήρα, αλλά και την ανασχεδιασμένη μάσκα. Στο εσωτερικό, τα πράγματα δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν, αν και η εταιρεία αναφέρει στις επίσημες δηλώσεις της πως η καμπίνα του ανανεωμένου Corsa διαθέτει νέες επενδύσεις και βελτιωμένης ποιότητας πλαστικά μέρη. Συν τοις άλλοις, στο εσωτερικό συναντάμε το νέο σύστημα ψυχαγωγίας της Opel (Touch&Connect), που αποτελείται μεταξύ άλλων από δορυφορικό σύστημα πλοήγησης σε συνδυασμό με οθόνη 5 ιντσών.
 
Όπως είπαμε και στην αρχή της αναφοράς μας, στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους βενζινοκινητήρες, δεν παρατηρούνται αλλαγές. Παρ’ όλα αυτά, όμως, η Opel δεν έχασε την ευκαιρία να… επέμβει στη γκάμα των πετρελαιοκινητήρων του αυτοκινήτου, προσθέτοντας σε αυτή έναν 1.300άρη τουρμποντίζελ, με απόδοση 95 ίππων, σύστημα Start&Stop και μέση τιμή κατανάλωσης που αγγίζει μόλις τα 3,5 λιτ./100 χλμ. (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα: 94 gr./χλμ.).
 
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι πωλήσεις του ανανεωμένου Corsa στις κατά τόπου αγορές της Γηραιάς Ηπείρου αναμένονται να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ