top icon
Επικαιρότητα

MotoGP-Βαλένθια FP1 & FP2: Κυριαρχία Lorenzo

Ο Ισπανός δευτεραθλητής στην κούρσα του φετινού τίτλου έδειξε τα… δόντια του κάνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στα ελεύθερα δοκιμαστικά του #TheGrandFinale.

Οι αναβάτες του MotoGP, μετά τις δύο άκρως επεισοδιακές δύο εβδομάδες που πέρασαν μακριά από τον φυσικό τους χώρο, ήρθε η ώρα να «μιλήσουν» ξανά μέσα στην πίστα και, επιτέλους, όχι μπροστά σε αγωνοδίκες, διοικούντες της FIM, εκπροσώπους του Τύπου αλλά και πάσης φύσεως… διαιτητές μέσω εγγράφων και νομικών τους εκπροσώπων.

Η πρώτη μέρα, λοιπόν, των ελεύθερων δοκιμών στην ισπανική πίστα που φιλοξενεί τον 18ο και τελευταίο αγώνα για το 2015, παρά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Marc Marquez με την Repsol Honda, ο οποίος και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP1, έκλεισε με τον Jorge Lorenzo να αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο. Ο Ισπανός, ο οποίος αναμένεται να τα παίξει… όλα για όλα την Κυριακή το μεσημέρι προκειμένου να καλύψει τη διαφορά των 7 βαθμών που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Valentino Rossi, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο εντυπωσιακό 1.31:111 στο FP2.

O Valentino Rossi, μετά τη γνωστή ποινή που του επεβλήθη, η οποία τον υποχρεώνει να ξεκινήσει τον αγώνα από την τελευταία θέση της αφετηρίας, «χρησιμοποιεί», όπως είναι αναμενόμενο, όλες τις περιόδους δοκιμών –ελεύθερων και κατατακτήριων αύριο το μεσημέρι- προκειμένου να πετύχει το καλύτερο set up στη μοτοσικλέτα του για τον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής «διερευνώντας» συγχρόνως και τον κατάλληλο συνδυασμό στον τύπο των ελαστικών του. Ο Ιταλός κατάφερε να βελτιώσει αισθητά τους χρόνους του στο FP2, μένοντας πίσω από τον Jorge Lorenzo για μόλις 0,364 δλ. Τελικά, ο «Γιατρός» σημείωσε συνολικά τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της ημέρας δοκιμάζοντας με επιτυχία στη Yamaha Movistar τόσο τη μαλακή, όσο και τη σκληρή γόμα των ελαστικών της Bridgestone.

Πίσω από τον Lorenzo κατετάγη ο Dani Pedrosa με τη δεύτερη Repsol Honda, ο οποίος κατάφερε να βελτιώσει και αυτός τον δικό του ρυθμό στο FP2, σε σχέση με το FP1. Η διαφορά του Pedrosa (ο οποίος επιθυμεί διακαώς να επαναλάβει την κορυφαία επίδοση που «πήρε» στη Μαλαισία!) σε απόλυτο χρόνο από τον συμπατριώτη του, ανήλθε στα 0,266 δλ. Τρίτος ήταν ο Andrea Ianonne με την Ducati, ο οποίος υπολείπεται του πρωτοπόρου συνδυασμού (Lorenzo-Yamaha) κατά 0,333 δλ.

Με τη σειρά του, ο Marc Marquez, ο αναβάτης που βρέθηκε, όπως και ο Valentino Rossi, στο… μάτι του κυκλώνα τις περασμένες μέρες, στο FP2 δεν κατάφερε τίποτα το καλύτερο σε σχέση με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Έτσι, ο Ισπανός περιορίστηκε απλά στην πέμπτη θέση. Την πρώτη 6άδα των πιο… γρήγορων αναβατών στα FP1 και FP2 κλείνει ο Danilo Petrucci με την Ducati της ομάδας Octo Pramac.

Περισσότερη δράση στην πίστα Ricardo Tormo, αύριο το πρωί (βλ. FP3) και, φυσικά, το μεσημέρι, με την τέταρτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, αλλά και την πάντοτε συναρπαστική διαδικασία των κατακτηρίων._Χ.Α.  

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ