top icon
Επικαιρότητα

Νέο Audi A5 Coupe: Πρεμιέρα το 2017

Ένα ακόμα νέο μοντέλο της Audi που «βλέπει» BMW. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη σειρά 4.

Το ότι το Α5 είναι ένα από τα γηραιότερα αυτή τη στιγμή μοντέλα της γκάμας Audi, κάθε άλλο παρά μυστικό είναι. Εξίσου γνωστό είναι πως οι Γερμανοί, έχοντας διαρκώς στραμμένο το βλέμμα τους στη BMW (και όχι μόνο!), σχεδιάζουν να παρουσιάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα το αντίπαλο δέος της σειράς 4 και φυσικά της έκδοσης κουπέ της Mercedes C-Class.

Ο λόγος, φυσικά, για το νέο Α5 Coupe, το οποίο θα «δανειστεί» από το νέο A4 την πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων, ενώ η… δίαιτα από την οποία θα περάσει αναμένεται να επιφέρει μια εξοικονόμηση βάρους της τάξης των 100 περίπου κιλών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Κάτω από το καπό δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς το Α4 αναμένεται και στο συγκεκριμένο τομέα να αποτελέσει τον… τροφοδότη, με τους γνωστούς κινητήρες τούρμπο ντίζελ και βενζίνης να δίνουν, με μικρές αλλαγές, το παρών και στο Α5 Coupe. Στα σχέδια των Γερμανών εντάσσεται και η παραγωγή μιας plug-in υβριδικής έκδοσης, που θα χρησιμοποιεί τον 1.400άρη TFSI βενζινοκινητήρα καθώς και τον αντίστοιχο ηλεκτροκινητήρα του Α3 Sportback e-tron.

Από το σχεδιασμό της Audi φαίνεται πως δεν λείπει και η έκδοση RS5, η οποία θα κοντραριστεί απευθείας με τις Mercedes-AMG C63 Coupe και BMW M4. Την κίνηση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα εξασφαλίζει στο εν λόγω μοντέλο ένας 6κύλινδρος σε διάταξη V κινητήρας twin-turbo με απόδοση που θα αγγίζει ή και θα ξεπερνά οριακά τους 500 ίππους.

Αμέσως μετά το ντεμπούτο του νέου Audi A5 Coupe, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει και τα νέα Α5 Sportback και Cabriolet, τα οποία αναμένεται να διαδραματίσουν ένα σημαντικό «διαπραγματευτικό χαρτί» στην αγορά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το νέο Α5 Coupe είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί επισήμως στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς ή στις αρχές του 2017, σε Λ. Άντζελες και Ντιτροίτ αντίστοιχα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ