top icon
Επικαιρότητα

Νέο Αudi A8

H Audi παρουσίασε την τέταρτη γενιά του πολυτελούς σεντάν της στο Μαιάμι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στην τέταρτη γενιά του, το Α8, ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες από το Ίνγκολσταντ (νυχτερινή όραση, ενημέρωση πεζών, νέο σύστημα αφής του MMI κ.α) και μεγαλώνει σε εξωτερικές διαστάσεις, χωρίς όμως να «παίρνει» περιττά κιλά και διατυμπανίζει, μέσω του προέδρου της εταιρείας, Ρούπερτ Στάντλερ, ότι είναι το πιο σπορ σεντάν της κλάσης του.
 
Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την παραπάνω δήλωση εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας μάλιστα και τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου. Το πλαίσιο είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο όπως επίσης και οι αναρτήσεις. Η στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί σε ποσοστό 25% σε σχέση με την προκάτοχη γενιά, ενώ ο αεροδυναμικός συντελεστής του μοντέλου είναι μόλις 0,26 cd.
 
Για την κίνηση του νέου Α8 θα φροντίζει ένας και μόνο κινητήρας βενζίνης, V8 των 4.2 λίτρων με 372 ίππους και 445 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ., ο οποίος συνδυάζεται με το νέο tiptronic κιβώτιο ταχυτήτων των οκτώ σχέσεων και με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro.
 
Η εμπορική σταδιοδρομία του νέου Α8 θα ξεκινήσει αρχικά από την αγορά των ΗΠΑ και κατόπιν, από τα μέσα του 2010 και στην Ευρώπη. Το νέο Α8 θα αποκτήσει και «long version» από τις αρχές του 2011.
 
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος: 5,1 μέτρα
Πλάτος: 1,9 μέτρα
Ύψος: 1,4 μέτρα
Μεταξόνιο: 2,9 μέτρα
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ