top icon
Επικαιρότητα

Νέο Competition Pack για την BMW M6

Ακόμα περισσότερη ισχύς και βελτίωση τον οδικών χαρακτηριστικών υπόσχεται το νέο βελτιωτικό πακέτο που αφορά στα μοντέλα M της σειράς 6.

Ακόμα περισσότερη ισχύς και βελτίωση τον οδικών χαρακτηριστικών υπόσχεται το νέο βελτιωτικό πακέτο που αφορά στα μοντέλα M της σειράς 6.

Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, με την προσθήκη του νέου Competition Pack η ισχύς του «βασικού» V8 TwinTurbo κινητήρα των 4,4 λίτρων ανεβαίνει κατά 40 ίππους, 15 επιπλέον σε σχέση με το παλιό «πακέτο», αγγίζοντας πλέον τους 600. Το όφελος δεν… αγγίζει μόνο την μέγιστη τιμή της αποδιδόμενης ισχύος, αλλά και εκείνη της ροπής, που τώρα ανέρχεται στα 700 Nm (+20 σε σχέση με την στάνταρ εκδοχή του κινητήρα) και μάλιστα σε ένα ευρύτερο φάσμα στροφών, σταθερά από τις 1.500 έως και τις 6.000 σ.α.λ. Το αντίκρισμα φαίνεται και στους υπόλοιπους αριθμούς και συγκεκριμένα στο «σπριντ» από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, το οποίο ολοκληρώνεται πλέον σε 3,0 δλ. για την M6 Coupe και Gran Coupe και σε 4,0 για την Convertible. Σε ότι αφορά στο ακόμα πιο ενδεικτικό «0-200», οι Γερμανοί υπόσχονται χρόνο 11,8 δλ. για τις δύο πρώτες εκδοχές αμαξώματος καθώς και τελική της τάξης των 305 χλμ./ώρα αποκλειστικά και μόνο με την υιοθέτηση του M Driver Package.

Στους υπόλοιπους τομείς, αξίζει να σταθούμε σε καίριες τροποποιήσεις που φέρνει το νέο Competition Package και αφορούν τα αμορτισέρ, τα ελατήρια και τις αντιστρεπτικές δοκούς, που πλέον διαθέτουν ακόμα πιο σφικτή ρύθμιση. Όσον αφορά στο διαφορικό M Differential, οι Βαυαροί επικαλούνται νέες ρυθμίσεις, ενώ διαφορετικό mapping διαθέτει τόσο η μονάδα ελέγχου στου συστήματος διεύθυνσης, όσο και το Dynamic Stability Control στο πρόγραμμα Dynamic. Για όσους τυχερούς, να προσθέσουμε πως η διάθεση του εν λόγω πακέτου ξεκινά από τον προσεχή Ιούλιο._Χ.Α.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ