top icon
Επικαιρότητα

Nissan Juke – τα ρομπότ και οι δεξιοτέχνες που του εξασφαλίζουν τη διχρωμία

Από τις τεχνολογίες αιχμής ως τις βαμμένες πόρτες στο χέρι και με έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, η Nissan φωτίζει τη δεξιοτεχνία που κρύβει η διχρωμία και οι εξατομικευμένες επιλογές χρωμάτων, που προσδίδουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο Juke.

Το έργο της ανάπτυξης της ολοκληρωμένης γκάμας χρωμάτων του αμαξώματος ανατέθηκε στο στούντιο χρωματικού σχεδιασμού της Nissan, στο Nissan Design Europe (NDE) του Λονδίνου, ενώ το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland χειρίστηκε τη διαδικασία βαφής ακριβείας. Η ομάδα στο NDE στο Λονδίνο, με επικεφαλής την Lesley Busby, Color Manager, NDE, εντόπισε τα χρώματα και ανέπτυξε συνδυασμούς δύο τόνων που θα αποτελούσαν την βάση για την πλήρη παλέτα χρωμάτων του JUKE. Η Clare Errington, Paint Shop Manager της Nissan στο Sunderland, ήταν υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ακριβούς αναπαραγωγής και εφαρμογής των χρωμάτων στο Juke, στο εργοστάσιο. Οι Lesley, Clare και οι αντίστοιχες ομάδες τους εργάστηκαν για πάνω από ένα χρόνο, προτού το πρώτο αυτοκίνητο προς πώληση βαφτεί, με μια αυστηρή δοκιμαστική διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακρίβεια του χρώματος.

JUKE 2-tone

Δουλεύοντας σε μετρήσεις μικρότερες από το πλάτος των μαλλιών, η μικροσκοπική ακρίβεια είναι το κλειδί για την επιτυχία, καθώς η Nissan αναβαθμίζει τη διαδικασία βαφής του οχήματος σε μια μορφή τέχνης. Υπάρχουν σαφείς προδιαγραφές για το πώς πρέπει να εμφανίζεται το χρώμα στο αυτοκίνητο, πόση βαφή πρέπει να εφαρμόζεται και για την ποιότητα του χρώματος που απαιτείται. Για να επιτευχθεί κάθε φορά ένα άψογο φινίρισμα, απαιτείται ένα αυστηρό καθεστώς καθαρισμού. Οι μικροσκοπικές κηλίδες σκόνης πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι το χρώμα μπορεί να εφαρμοστεί σε τέλεια επιφάνεια. Οι χειριστές στα τμήματα βαφής φορούν ρούχα χωρίς χνούδι για να αποφύγουν τη μόλυνση του περιβάλλοντος και χρησιμοποιείται ειδικός φωτισμός για να επιτρέπεται στους υψηλά εκπαιδευμένους επιθεωρητές να εντοπίζουν και να αφαιρούν τυχόν ατέλειες, πριν ολοκληρωθεί τη διαδικασία.

 JUKE 2-tone

Αντανακλώντας τον πλούτο των εκδόσεων με τη διχρωμία, αυτή η διαδικασία δίνει τη μέγιστη δυνατή προσοχή στη λεπτομέρεια από κάθε άποψη, με το αμάξωμα κάθε δίχρωμου JUKE να λαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά εργασιών. Από το electrocoat αστάρι και την προσεκτική διαδικασία εμβάπτισης, μέχρι την εφαρμογή στεγανοποίησης και βαφής του αμαξώματος, κάθε στάδιο βελτιστοποιείται για να προσφέρει το τέλειο μείγμα ανθεκτικότητας και ομορφιάς.

 JUKE 2-tone

Χρησιμοποιώντας τα τέσσερα υπερσύγχρονα τμήματα βαφής της Nissan στο Sunderland, που έχουν εγκατασταθεί ως μέρος μιας επένδυσης 111 εκατομμυρίων ευρώ για το Juke, οι εξειδικευμένοι χειριστές της Nissan εφαρμόζουν με περίσσεια δεξιοτεχνία τα χρώματα στα Juke. Η διαδικασία υψηλής τεχνολογίας διασφαλίζει ότι κάθε όχημα εξέρχεται της παραγωγής με μια λαμπερή, εντυπωσιακή εμφάνιση που ταιριάζει με την τολμηρή προσωπικότητά του. Η επιλογή της διχρωμίας αποτελεί μια τάση που αναβιώνει στο αγοραστικό κοινό. Το 30% των πελατών επιλέγουν έναν συνδυασμό διχρωμίας για το νέο τους Juke, με το πιο δημοφιλές να είναι το Λευκό περλέ χρώμα, με μαύρη οροφή.

 JUKE 2-tone

Η διχρωμία καθοδηγείται από την ανάγκη για εξατομίκευση, όπου οι αυτοκινητιστές θέλουν να εκφράσουν το δικό τους μοναδικό στυλ, μέσω των οχημάτων τους. Για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών της, η Nissan ανέπτυξε μια ξεχωριστή παλέτα εξωτερικών χρωμάτων μετά από μήνες σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης. Η Nissan προσφέρει τώρα 11 χρώματα αμαξώματος, σε συνδυασμό με τρία χρώματα οροφής, φτάνοντας τους 15 συνδυασμούς διχρωμίας. Όλα είναι αποκλειστικά επιμελημένα για το Juke, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής Fuji Sunset Red. Δελτίο Τύπου


Βίντεο με την πρωτοποριακή ανάπτυξη και εφαρμογή της διχρωμίας στο Juke, είναι διαθέσιμο στο https://youtu.be/ztQUcDed3qE


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ