top icon
Επικαιρότητα

Ο Donald Trump τα βάζει (και) με την General Motors

Με σημερινή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Donald Trump επικρίνει τις πρακτικές της GM όσον αφορά την εισαγωγή στις ΗΠΑ συγκεκριμένου μοντέλου της που κατασκευάζεται στο Μεξικό.

Δεν έχουν περάσει περισσότερες από 8 ώρες από τη σχετική ανάρτηση του Donald Trump στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, «απείλησε» και την General Motors λέγοντας πως η τελευταία εισάγει το Chevrolet Cruze από το Μεξικό στις ΗΠΑ χωρίς να πληρώνει φόρους.

«Κατασκευάστε το στις ΗΠΑ ή πληρώστε υψηλό φόρο στα σύνορα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αναλαμβάνει και τυπικά τα καθήκοντά του στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου στις 20 Ιανουαρίου.

Η απάντηση της General Motors ήταν άμεση με την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της του λιτού δ.Τ. που ακολουθεί.

«Η General Motors κατασκευάζει το Chevrolet Cruze Sedan στο Lordstown του Ohio. Όλα τα Chevrolet Cruze Sedan που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στο Ohio. Η GM κατασκευάζει το Chevrolet Cruze Hatchback που προορίζεται για τις παγκόσμιες αγορές στο Μεξικό και μόλις ένας μικρός αριθμός αυτών πωλούνται στις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του πρώτου 11μηνου του 2016, η GM ταξινόμησε στις ΗΠΑ πάνω από 170.000 Cruze Sedan και μόλις 5.000 Cruze Hatchback.

Εν τω μεταξύ, σημαντικές εξελίξεις είχαμε σήμερα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στο «στρατόπεδο» της Ford, με την τελευταία να ανακοινώνει αιφνιδίως σήμερα δια στόματος Mark Fields, ότι ακυρώνει την προγραμματισμένη εδώ και καιρό επένδυση ύψους 1,6 δις ευρώ που αφορά στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής οχημάτων στο San Luis Potosi στο Μεξικό. Προφανώς υπό τις πιέσεις της νέας ηγεσίας του Λευκού Οίκου και την… αιωρούμενη απειλή για αναθεώρηση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), η Ford ξεκαθάρισε αντ’ αυτού θα επενδύσει περί τα 700 εκ. δολάρια σε νέες υποδομές στο υπάρχον εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Michigan των ΗΠΑ δημιουργώντας μέχρι το 2020 περί τις 700 νέες θέσεις εργασίας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ