top icon
Επικαιρότητα

Οριστικό διαζύγιο για Daimler-Chrysler

Η πολύπαθη σχέση της Daimler με την Chrysler σβήνει οριστικά, καθώς οι Γερμανοί αποφάσισαν να κόψουν κάθε δεσμό με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μέσα στα έντεκα χρόνια, από την υπογραφή της συγχώνευσης μέχρι σήμερα, ο «γάμος» της Daimler με την Chrysler, πέρασε από όλα τα στάδια: Από τον έρωτα μέχρι το μίσος. Ο γερμανικός όμιλος αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να χωρίσουν οι δρόμοι του με την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία του στοιχίζει δισ. δολάρια κάθε χρόνο.
 
Η Daimler ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά χαρίζει το υπόλοιπο 19,9% των μετοχών που κατέχει στην Chrysler, όπως και τα χρήματα που της έχει δώσει υπό τη μορφή δανείων, ποσό που εκτιμάται σε 1,9 δισ. δολάρια. Επιπλέον θα καταβάλει 200 εκατ. δολάρια ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίσει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πρώην υπαλλήλων της DaimlerChrysler.
 

Η επενδυτική εταιρεία Cerberus Capital Management, που το 2007 εξαγόρασε το 80,1% των μετοχών της Chrysler, κατηγόρησε πέρυσι το Νοέμβριο την Daimler ότι εσκεμμένα της απέκρυψε την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της Chrysler. Πλέον η Cerberus παύει να εγείρει αξιώσεις έναντι της Daimler._Κ.Μπ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ