top icon
Επικαιρότητα

Πάνω από τις μισές νέες McLaren θα είναι υβριδικές

Όλα αυτά, όχι νωρίτερα από το 2022, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Διευθύνον Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας.

Μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, η βρετανική εταιρεία αναμένεται να πραγματοποιήσει μια (υποχρεωτική;) στροφή στην κατασκευαστική της φιλοσοφία εντάσσοντας στη γκάμα της πιο καθαρά υπερ-αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής. Δεν πρόκειται για εκτίμηση, αλλά για μια δεδηλωμένη απόφαση των… κεφαλών της βρετανικής φίρμας, οι οποίοι αναγνωρίζουν, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους άλλωστε, πως το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι… υβριδικό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο CEO της McLaren, Mike Flewitt, δήλωσε πως η εταιρεία της οποίας ηγείται, σκοπεύει να επενδύσει χωρίς… χρονοτριβές σημαντικά ποσά στην εξέλιξη και κατασκευή «καθαρότερων» υπερ-κατασκευών, που θα υιοθετούν την υβριδική τεχνολογία. Έτσι, σε πάνω από τα μισά από τα 15(!) νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν έως το 2022, ο τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος 8κύλινδρος θερμικός κινητήρας θα συνεπικουρείται από έναν ηλεκτρικό, που θα βελτιώνει την ισχύ μειώνοντας, συγχρόνως, τις τιμές της μέσης κατανάλωσης.

Μεσοπρόθεσμος στόχος της McLaren, η οποία πέρσι πούλησε ανά την υφήλιο 1.654 αντίτυπα, είναι να ταξινομήσει φέτος περί τα 3.000. Σε ορίζοντας πενταετίας, οι Βρετανοί ευελπιστούν πως η κατασκευαστική τους δυναμική αυτό μπορεί να «σκαρφαλώσει» έως και τις 5.000 μονάδες ετησίως.

Η στρατηγική της McLaren, σύμφωνα με τον Mike Flewitt, είναι να επενδυθεί πάνω από το 25% των κερδών που «αναλογεί» σε κάθε μοντέλο στην έρευνα και εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Έτσι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο CEO της McLaren, «οι μέτοχοι μας δεν θα χρειαστεί να βάλλουν χρήματα, άλλα ούτε και να πάρουν πίσω όμως».

Πότε θα δούμε την πρώτη υβριδική νέα McLaren;  Σίγουρα, όχι νωρίτερα από τα τέλη της δεκαετίας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ