top icon
Επικαιρότητα

Παραγωγή 200.000 μονάδων για τo BMW i3

Ένα σημαντικό ορόσημο για το ηλεκτρικό i3 της BMW που συνεχίζει… ακάθεκτο την εμπορική του σταδιοδρομία.

Σχεδόν επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του στις κατά τόπους αγορές, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο BMW i3 συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κοινού σπάζοντας σήμερα ένα σημαντικό κατασκευαστικό  ορόσημο. Πιο συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο του BMW Group που βρίσκεται στη Λειψία, το 200.000ό αντίτυπο του μοντέλου βγήκε χθες από τη γραμμή παραγωγής – πρόκειται για ένα i3s σε χρώμα Fluid Black που προορίζεται για αγοραστή με έδρα την περιοχή της Σαξονίας.

BMW i3

Η BMW i3 με ισχύ 170 ίππων, καθώς και το i3s των 184 ίππων, κατασκευάζονται στη Λειψία για ολόκληρη την παγκόσμια αγορά σε μια ειδική γραμμή παραγωγής. Με την έναρξη των λειτουργιών της το 2013, το i3 κατέστη το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής του BMW Group, αλλά και το πρώτο όχημα της εταιρείας με πλαίσιο από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP).

BMW i3

Για το Γερμανό κατασκευαστή, το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζεται το i3 αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας με τη μονάδα να καθίσταται μέρος ενός διεθνούς δικτύου παραγωγής μπαταριών για λογαριασμό του BMW Group, ήδη από το 2021. Μέχρι το 2022, ο γερμανικός όμιλος σκοπεύει για το λόγο αυτό να επενδύσει στην εν λόγω μονάδα περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την BMW, στο τμήμα του εργοστασίου στο οποίο θα πραγματοποιείται η κατασκευή και συναρμογή μπαταριών αναμένεται μέχρι το 2022 να απασχολούνται περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ