top icon
Επικαιρότητα

Πωλείται η αυθεντική Aston Martin DB5 του «007»

Ένα από τα αυτοκίνητα-σταθμούς στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, η πανέμορφη Aston Martin DB5 του θρυλικού Βρετανού πράκτορα, βγαίνει σε δημοπρασία στο Λονδίνο τον προσεχή Οκτώβριο.

Ένα από τα αυτοκίνητα-σταθμούς στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, η πανέμορφη Aston Martin DB5 του θρυλικού Βρετανού πράκτορα, βγαίνει σε δημοπρασία στο Λονδίνο τον προσεχή Οκτώβριο.
 
Πρόκειται για την ευρέως γνωστή και μοναδική διασωθείσα, ανάμεσα στις δύο, DB5 του 1964 που χρησιμοποίησε ο Sean Connery στα γυρίσματα των ταινιών «Goldfinger» και «Thunderball», με αριθμό κυκλοφορίας FMP 7B. Το εν λόγω όχημα είναι εφοδιασμένο ασφαλώς με όλες τις ευρεσιτεχνίες του γνωστού «Q», ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν τα πολυβόλα στο χώρο φόρτωσης, τα αλεξίσφαιρα τζάμια, οι… περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, η αφαιρούμενη οροφή και το σύστημα ψεκασμού λαδιού στο πίσω μέρος (βασικό αποτρεπτικό για τους διώκτες του πρωταγωνιστή!), λειτουργίες που ελέγχονται μέσω ειδικά διαμορφωμένων διακοπτών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
 
Το συγκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο επεστράφη μετά τα γυρίσματα της ταινίας στην εταιρεία, αγοράστηκε το 1969 από τον αμερικανό ραδιοφωνικό παρουσιαστή από τη Φιλαδέλφια, Jerry Lee, έναντι του ποσού των 12.000 δολαρίων. Από τότε και για 40 και πλέον χρόνια, η μοναδική αυτή DB5 έμεινε ερμητικά κλεισμένη στη συλλογή του παρουσιαστή, έχοντας έως σήμερα ελάχιστες «δημόσιες εμφανίσεις» στο ενεργητικό της.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή στην οποία αναμένεται να πωληθεί τον προσεχή Οκτώβριο η συλλεκτική αυτή Aston Martin θα υπερβεί το ποσό των 5 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών. Όπως διαβεβαιώνει ο έως τώρα ιδιοκτήτης της, το ποσό που τελικά θα εισπραχθεί θα διατεθεί για τις δραστηριότητες του ιδρύματος του, «The Jerry Lee Foundation», που διαπραγματεύεται την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, όπως είναι η φτώχεια, η εγκληματικότητα κοκ. 

Δείτε στη σχετική ενότητα τις φωτογραφίες του μοναδικού αυτού αυτοκινήτου. _Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ