top icon
Επικαιρότητα

Πωλήθηκε έναντι 300.000 $ το πρώτο Subaru Impreza WRC97 του Colin McRae (video)

Ένα μοναδικό και σπάνιο rally car της δεκαετίας του ’90 που οδηγήθηκε από έναν θρύλο των αγώνων δημοπρατήθηκε πριν λίγες μέρες στην τιμή των 300.000 $.

Ο θρύλος της Subaru και του εμβληματικού Impreza WRC στους αγώνες του Π.Π. Ράλλυ ανδρώθηκε τη δεκαετία του ’90 και παγιώθηκε για τα χρόνια που ακολούθησαν στους οπαδούς του motorsport χάρη στο πηγαίο οδηγικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Colin McRae. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, το πρώτο -στην κυριολεξία!- αντίτυπο του ιαπωνικού rally car με αριθμό πλαισίου «001», με το οποίο ο Σκωτσέζος οδηγός που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή στις 15 Σεπτεμβρίου του 2007 πραγματοποίησε τις πρώτες του δοκιμές πριν κατακτήσει το τρίτο κατά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για λογαριασμό της Subaru στα τέλη του 1997, άλλαξε χέρια προχθές, με την εξειδικευμένη σε αντίστοιχες «συναλλαγές» H&H Classics να το δημοπρατεί στην εκδήλωση Royal Automobile Club’s Woodcote Park Estate έναντι του ποσού των 297.746 δολαρίων.

Το συλλεκτικό από κάθε σκοπιά αγωνιστικό αυτό «όπλο» κατασκευάστηκε το 1996 και με αυτό η Prodrive πραγματοποίησε με την αρωγή του Colin McRae τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης πριν την επίσημη είσοδό του στις ε.δ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της επόμενης σεζόν. Με το συγκεκριμένο μάλιστα αυτοκίνητο οι Gregoire de Mevius και Jean-Marc Fortin κέρδισαν το 1998 τον αγώνα Boucles de Spa Alphonse Delettre Rally, ενώ στα τέλη της χρονιάς το αυτοκίνητο πωλήθηκε στην ιταλική Procar. To 1999, τo «πρώτο» αυτό Impreza WRC97 κατακτά τις νίκες στους αγώνες Rali Vinho da Madeira, στο Ράλλυ Κύπρου, καθώς και στο Aviano Rally, ενώ την ίδια χρονιά ο εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, μετέχει με αυτό στο Rally di Monza.

Σύμφωνα με το «FIA World Rally Car Technical Passport», το αυτοκίνητο μετείχε και στον εθνικό μας αγώνα το 1999 καθώς και στο Ράλλυ Σουηδίας το 2001. Το αυτοκίνητο συνέχισε την αγωνιστική του καριέρα στην Ιρλανδία από την επόμενη σεζόν έως και το 2007, όταν και «παροπλίστηκε» οριστικά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ