top icon
Επικαιρότητα

Πρόγευση από το νέο Genesis G90

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της νεοσυσταθείσας Genesis.

Με δύο ενδιαφέροντα σκίτσα, η κορεάτικη εταιρεία μας προϊδεάζει σήμερα για τη ναυαρχίδα της Genesis που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Με την ονομασία G90 (σημ.: στην εγχώρια αγορά της Κορέας θα λέγεται EQ900), το μεγάλο και πολυτελές, ασφαλώς, αυτό σεντάν αναμένεται να προσφέρει υψηλή τεχνολογία, αποτελώντας την πρώτη απόπειρα της θυγατρικής εταιρείας της Hyundai σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη κατηγορία στην οποία κυριαρχούν τα γερμανικά… μεγαθήρια των BMW (σειρά 7) και Mercedes (S-Class).

Σχεδιαστικά, η αλήθεια είναι πως το νέο Genesis… φέρνει αρκετά σε Audi, ιδίως στο εμπρός μέρος, όπου κυριαρχούν η μεγάλη μάσκα και οι αιχμηρές, εν γένει, γραμμές. Οι επιλογές αυτές κάθε άλλο παρά τυχαίες αποδεικνύονται, μιας και ο γνωστός σχεδιαστής Luc Donckerwolke, ο οποίος θήτευσε στους κόλπους της VW, είναι σήμερα ο υπεύθυνος για το σύνολο του αισθητικού DNA της Genesis και φυσικά του νέου G90.

Προς τα παρόν, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με το τι πρόκειται να δούμε κάτω από το μακρύ εμπρός καπό του νέου G90. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες συγκλίνουν πως η μικρότερη από πλευράς χωρητικότητας επιλογή των Κορεατών θα είναι ένας βενζινοκινητήρας 3,8 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 8 σχέσεις.

Η γκάμα της Genesis αναμένεται να εμπλουτιστεί στο μέλλον με το μικρότερο G70, με δύο SUV, καθώς και με ένα σπορ κουπέ μοντέλο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ