top icon
Επικαιρότητα

Στα σκαριά και η νέα Alfa Romeo Spider!

Όπως επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Harald Wester, η νέα Spider βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εξέλιξής της. Και ασφαλώς θα είναι πισωκίνητη!

Όπως επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Harald Wester, η νέα Spider βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εξέλιξής της. Και ασφαλώς θα είναι πισωκίνητη!

Όσο πλησιάζει ο καιρός για την επίσημη πρεμιέρα του αντικαταστατή της «159», τον Ιούνιο του 2015, τόσο θα πληθαίνουν οι πληροφορίες αναφορικά με τα μεγαλόπνοα σχέδια της Alfa Romeo και γενικότερα της νεοσυσταθείσας FCA. Αυτή τη φορά τα (καλά) νέα για τους απανταχού Αλφίστι έχουν να κάνουν με την ολοκαίνουργια Spider, η οποία τον καιρό αυτό βρίσκεται στο… σχεδιαστήριο των Ιταλών, προκειμένου να είναι έτοιμη να ριχτεί στη μάχη της κατηγορίας roadster σε τουλάχιστον δύο χρόνια από σήμερα. Όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό CAR ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Abarth και Maserati, Harald Wester, η νέα Spider δεν θα βασίζεται στο δάπεδο του νέου Mazda MX-5 (σ.σ.: θυμίζουμε πως οι Ιταλοί έχουν ήδη από το 2012 ενώσει τις δυνάμεις τους με τους Ιάπωνες εξελίσσοντας από κοινού δύο πισωκίνητα roadsters, με κοινή μεν πλατφόρμα, αλλά διακριτή σχεδίαση και διαφορετικά μηχανικά σύνολα), αλλά στο υπό εξέλιξη νέο, πισωκίνητο δάπεδο της μιλανέζικης φίρμας, που προς το παρόν είναι ευρύτερα γνωστό ως «project Giorgio», πάνω στο οποίο θα «πατά» και η νέα Giulia ή όπως αλλιώς, τελικά, θα ονομάζεται το μοντέλο που θα διαδεχθεί την «159».


Alfa Romeo Spider

Ωστόσο, το ιταλο-αμερικανικό project για την από κοινού κατασκευή δύο πισωκίνητων roadsters προσιτού κόστους, το οποίο και επισημοποιήθηκε πριν δύο περίπου χρόνια και προβλέπει τη «γέννηση» των δύο οχημάτων επί ιαπωνικού εδάφους και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα, κάθε άλλο παρά «νεκρό» είναι, καθώς οι ιθύνοντες της FCA φαίνεται ότι θα… ντύσουν το νέο τους ανοιχτό 2θέσιο όχημα στα χρώματα της Fiat (ή/και της Abarth) σε μια προσπάθεια να ξαναγεννήσουν από τις στάχτες τους το 124 Spider ή, για τους νεότερους εξ υμών, την Barchetta, αυτή τη φορά με το διαφορικό να μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν._Χ.Α.


Fiat Barchetta

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ