top icon
Επικαιρότητα

Στο σφυρί μία σπάνια Ferrari 250 GT Competizione Tour de France του ‘57

Ένα πραγματικό αλλά και σπάνιο κόσμημα σε τέσσερις τροχούς ψάχνει στις 12 Μαΐου το νέο του ιδιοκτήτη. Κοστίζει ακριβά, αλλά…

Ο γνωστός οίκος δημοπρασιών RM Sothebys βγάζει στο σφυρί σε δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει στις 12 Μαΐου στο Πριγκιπάτο του Μονακό μία από τις μόλις 72 Ferrari 250 GT Competizione Tour de France που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το συγκεκριμένο μάλιστα αντίτυπο, το οποίο «γεννήθηκε» στις εγκαταστάσεις του Μαρανέλο στα τέλη του 1957, έχει αριθμό πλαισίου 0879 GT και είναι το 15ο από τα 17 της τρίτης σειράς/γενιάς του μοντέλου.

Για όσους μη συντονισμένους με τα αγωνιστικά τεκταινόμενα του cavallino rampante των προηγούμενων δεκαετιών, θυμίζουμε πως το εικονιζόμενο τετράτροχο κόσμημα των Ιταλών, όπως και η σύγχρονη F12tdf, πήρε το όνομα Tour de France από τον ομώνυμο μαραθώνιο αγώνα τον οποίο η Ferrari κέρδισε για εννέα συνεχόμενα χρόνια. Και συγκεκριμένα, από το 1956 έως και το 1964.

Για την περίσταση, την κίνηση στην 250 GT Competizione TdF προσέφερε ένας 3λιτρος V12 κινητήρας, οποίος απέδιδε 258 ίππους στις 7.200 σ.α.λ.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν ο Γερμανός οδηγός αγώνων, Wolfgang Seidel, ο οποίος κατέκτησε πίσω από το τιμόνι του το 1958 τη δεύτερη θέση στο GP του Spa. Το 1966 πέρασε στα χέρια του Γερμανού, επίσης, αρχιτέκτονα, Manfred Ramminger, ο οποίος ένα χρόνο αργότερα το «παρέδωσε» σ’ έναν νεαρό σπουδαστή από την Κολωνία ονόματι Siegfried Mahnke. Ο τελευταίος το πούλησε σ’ έναν… μερακλή αμερικανό που την εποχή εκείνη ζούσε στη Γερμανία, ο οποίος προχώρησε σε συνεργασία με το εργοστάσιο στην ανακατασκευή του V12 κινητήρα. Το 1973, η συγκεκριμένη Ferrari 250 GT Competizione Tour de France απέκτησε έναν ακόμα ιδιοκτήτη και συγκεκριμένα τον ιδρυτή του Ferrari Club Σουηδίας, Christer Mellin. Αυτός ήταν και ο προτελευταίος, καθώς η μοναδική αυτή κατασκευή άλλαξε για τελευταία φορά χέρια το 1997.

Σύμφωνα με την RM Sothebys, η εικονιζόμενη Ferrari 250 GT Competizione Tour de France θα δημοπρατηθεί σε τιμή που θα κυμανθεί ανάμεσα στα 7 και 9 εκ. ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ