top icon
Επικαιρότητα

Συμφωνία Toyota για δοκιμή οχημάτων Plug-in Hybrid στο Όσλο

Η Toyota υπέγραψε συμφωνία με το Όσλο και τον οργανισμό Energy Norway για τη διεξαγωγή ενός τριετούς προγράμματος με δύο υβριδικά οχήματα Plug-In, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Η Toyota υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την πόλη του Όσλο και τον εμπορικό οργανισμό Energy Norway για τη διεξαγωγή ενός τριετούς δοκιμαστικού προγράμματος με δύο υβριδικά οχήματα Plug-In στη Νορβηγία, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2010.
 
Το όλο εγχείρημα αποτελεί τμήμα του πανευρωπαϊκού προγράμματος περιορισμένης μίσθωσης PHV (Plug-in Hybrid Vehicle) της Toyota, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 200 οχήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Βασισμένα στην πλήρως υβριδική τεχνολογία της Toyota, τα οχήματα αυτού του τύπου εφοδιάζονται με μια εξελιγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου που επεκτείνει την αυτονομία τους, επιτυγχάνοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το Νορβηγικό αυτό πρόγραμμα υποστηρίζει ο δημόσιος οργανισμός Transnova.
 
Αξίζει να σημειώσουμε πως PHV όχημα της Toyota διαθέτει μια αυξημένη σε σχέση με τα συνηθισμένα αυτονομία της τάξης των 20 χλμ., στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στα ήδη γνωστά πλεονεκτήματα της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας της εταιρείας, όπως τα χαμηλά επίπεδα CO2, οι χαμηλές εκπομπές NOx και σωματιδίων, η υποδειγματική απόδοση καυσίμου, καθώς βέβαια και η συνεχής επιτάχυνση σε συνδυασμό με την αθόρυβη λειτουργία.
 
Το Plug-in Hybrid Vehicle οδηγείται ως ηλεκτρικό όχημα για μικρότερες αποστάσεις ή διαδρομές στην πόλη, ενώ για ταξίδια μεγαλύτερων αποστάσεων λειτουργεί σαν πλήρως υβριδικό, με το βενζινοκινητήρα να αποτελεί την πηγής ενέργειας, αλλά συγχρόνως και της γεννήτριας, όταν αυτό απαιτείται. _Χ.Α.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ